Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
4,3 (19x)
24. 8. 2022
Jablkový závin z taženého těsta
Apetit
Jablkový závin z taženého těsta
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
4,3 (19x)

Jako moučník jsme zvolili štrúdl, bez kterého si nedovedeme představit první republiku, ale také Vídeň, kde strávil poslední roky svého života Hugo Haas. Recept jsme našli u Bohumila Hlavsy.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

3

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

3

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1889.33 kcal
  • Bílkoviny 43 g
  • Sacharidy 296.33 g
  • Tuky 42 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(19 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/9

Zářijový Apetit je tu a s ním i poctivá porce čerstvé inspirace pro to nejlahodnější babí léto! V novém čísle vám naservírujeme večeře, které následně snadno přetransformujete v ty nejlepší svačiny do školy, do práce či na výlet. A protože svačinových nápadů není nikdy dost, přidáme ještě nášup v podobě velkého svačinového manuálu. Vezměte start nového školního roku jako příležitost naučit se něco nového – naložte kimči, připravte vlastní směs koření, vařte z pravých i nepravých obilovin, či osvěžte klasické recepty svěžími nápady. Následně si s námi můžete osladit září opojnými fíky či dezerty plnými právě dozrávajícího ovoce. Společně se také vydáme na cestu časem a uvaříme si oblíbená jídla českých hvězd stříbrného plátna 30. let. Nahlédneme do krásné kuchařky Mamachef a popovídáme si s antropoložkou jídla doktorkou Evou Ferrarovou. Zářijové číslo Apetitu je v prodeji od 12. 8. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

ctenarzavin_1.jpeg

Křehký jablkový štrúdl z jogurtového těsta: Křupavé ořechy, sladké rozinky a voňavá skořice v dokonalé harmonii každého sousta

Vyzkoušejte netradiční, ale dokonale chutnou verzi jablkového štrúdlu s jogurtovým těstem, které je křehké, vláčné a lahodné. Uvnitř na vás čeká sladká náplň z voňavých jablek, rozinek nasáklých šťávou, křupavých vlašských ořechů a skořice. A navíc – s tímhle těstem si poradí úplně každý! Jakmile štrúdl zasypete moučkovým cukrem, okamžitě se po něm zapráší.