Do 30 minut
Snadné
Štrúdl z listového těsta patří mezi oblíbené klasiky. Existují však i další záviny! Pojďte se s námi podívat na pět různých těst – s jogurtem, s pivem či s bramborami – do kterých zavinete rozličné suroviny. Každé z nich je specifické a do všech se hodí jablka. Skvělé ale budou záviny také s ořechy, mákem či tvarohem nebo naslano!
Tradiční štrúdl z listového těsta je známá klasika. Nemáte-li času nazbyt a toužíte po rychlém dezertu, těsto můžete snadno koupit. To ale není předmětem našeho bádání po nejlepších štrúdlových těstech.
Tento typ těsta si zaručeně oblíbíte. Je svěží, vláčné a milovníky štrúdlu potěší zejména jeho jemná jogurtová chuť. Potěší i jeho snadná příprava, stačí dopředu počítat s 2 až 3hodinovým odležením v lednici a můžete se pustit do plnění oblíbenými surovinami.
Mezi tradiční recepty na tuto původem rakouskou pochoutku bezesporu patří také klasický tažený jablečný štrúdl. Tažené těsto je na přípravu o něco náročnější než jogurtové. Pokud však mistrovství taženého těsta ovládnete a naučíte se ho vytahovat opravdu dotenka – říká se, že skrz vytažené těsto byste měli být schopni přečíst noviny – jiné už dělat nebudete.
Štrúdl nemusí plnit pouze jablka, ani nemusí být pouze sladký. Ovšem s jablky nikdy žádný štrúdl nezkazíte...
Pivo má v kuchyni své nezaměnitelné místo a jeho využití je všestranné. Přinášíme vám několik tipů, jak s pivem v kuchyni vykouzlíte zajímavé a chutné pokrmy nejen pro muže. V těstu si pivo nese originální vůni a chuť.
Zdroj: časopis Apetit