0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodové gazpacho
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 470 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 101 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Studená ovocná polévka – existuje snad lepší ztělesnění léta? Labužníci si ji ještě doladí kopečkem zmrzliny či mascarpone.

Suroviny

jahody 400 g
máta 3 lístky
+ další na ozdobu
vanilkový extrakt 2 ČL
med 4 PL
pomerančová šťáva 100 ml
citronová šťáva 1 ČL
limetová šťáva 1 ČL

Postup

1

Pokrájejte 300 g jahod, dejte je do hrnce, podlijte pár lžícemi vody, přidejte vanilkový extrakt, tři lístky máty a přiveďte k varu. Vypněte a nechte vychladnout.

2

Směs rozmixujte s medem a citrusovými šťávami dohladka.

 
3

Pak přidejte zbývající čerstvé ovoce (nějaké si odložte na ozdobení) a ještě několika pulzy prosekejte nahrubo. Rozdělte do čtyř sklenek nebo misek a ozdobte odloženým ovocem a mátou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč