0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Millefeuille s hruškami a tvarohem

Millefeuille s hruškami a tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Millefeuille s hruškami a tvarohem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6010 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 460 g
Tuky 354 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastický dezert, který vypadá jako z michelinské restaurace, přitom jej zvládnete sami doma!

Suroviny

bílek 50 g
moučkový cukr 50 g
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 50 g
Na tvaroh
tvaroh měkký 500 g
ve vaničce
skořice 1 špetka
mletá
moučkový cukr
podle chuti
rum 1 PL
nemusí být
Na hrušky
hruška 3 ks
krupicový cukr 200 g
pekanové ořechy 100 g
nasekané
Na dokončení
krupicový cukr 50 g
makadamové ořechy 4 ks
hruška 1 ks
fíky 1 ks
máta
čerstvá, na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 160°C. První 4 ingredience prošlehejte na hladké těstíčko a rozetřete na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečícím papírem na sílu cca 2-3 mm (máte-li cukrářské šablony na obdélníky, rozetřete těsto přes ně). Pečte 4 minuty dozlatova (pokud těsto upečete málo, bude gumové). Upečený měkký plát těsta sundejte z plechu a nakrájejte ho na 12 obdélníků. Nechte vychladnout. 

2 Tvaroh prošlehejte se skořicí, dochuťte cukrem a rumem, chcete-li, a dejte chladit.

3 Oloupané hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Cukr nasypte do rendlíku a nechte ho rozpustit na světlý karamel (pozor, cukr musíte hlídat!). Pak do něj vhoďte hrušky a ořechy, promíchejte a stáhněte z ohně.

4 Na dokončení: 50g cukru nechte rozpustit na karamel. Mezitím každý makadamiový ořech napíchněte na párátko nebo na špejli. Připravte kus polystyrenu či jiné měkké desky. Každý ořech namočte do karamelu a zapíchněte zespodu do polystyrenu. Nechte skapávat a ztuhnout do tvaru tenké špičky. Hrušku rozkrájejte na čtvrtky, zbavte jádřince, obalte v cukru a opalte cukrářskou pistolí. Fík rozčtvrťte.

5 Ochucený tvaroh dejte do curkářského sáčku se zdobicí špičkou. Na talíř položte vždy obdélník těsta, nastříkejte tvaroh, na něj umístěte další obdélník těsta, opět nastříkejte tvaroh a zopakujte to ještě jednou. Vzniklý dortík ozdobně polijte karamelovými hruškami, přidejte vždy čtvrtinu hrušky i fíku, ořech v karamelu a celé dílo okorunujte lístkem máty. 

NĚCO NAVÍC
Tzv. jedničkové těsto (poměry všech surovin jsou stejné) se používá na oplatky i košíčky anebo různé ozdoby zvené tuile. Po vytažení z trouby ho můžete různě tvarovat: ohýbat přes hrníček, obtočit kolem vařečky atd.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit