0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Millefeuille s hruškami a tvarohem

Millefeuille s hruškami a tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Millefeuille s hruškami a tvarohem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6010 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 460 g
Tuky 354 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastický dezert, který vypadá jako z michelinské restaurace, přitom jej zvládnete sami doma!

Suroviny

moučkový cukr 50 g
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 50 g
Na tvaroh
tvaroh měkký 500 g
ve vaničce
skořice 1 špetka
mletá
moučkový cukr
podle chuti
rum 1 PL
nemusí být
Na hrušky
hruška 3 ks
krupicový cukr 200 g
pekanové ořechy 100 g
nasekané
Na dokončení
krupicový cukr 50 g
makadamové ořechy 4 ks
hruška 1 ks
fíky 1 ks
máta
čerstvá, na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 160°C. První 4 ingredience prošlehejte na hladké těstíčko a rozetřete na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečícím papírem na sílu cca 2-3 mm (máte-li cukrářské šablony na obdélníky, rozetřete těsto přes ně). Pečte 4 minuty dozlatova (pokud těsto upečete málo, bude gumové). Upečený měkký plát těsta sundejte z plechu a nakrájejte ho na 12 obdélníků. Nechte vychladnout. 

2 Tvaroh prošlehejte se skořicí, dochuťte cukrem a rumem, chcete-li, a dejte chladit.

3 Oloupané hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Cukr nasypte do rendlíku a nechte ho rozpustit na světlý karamel (pozor, cukr musíte hlídat!). Pak do něj vhoďte hrušky a ořechy, promíchejte a stáhněte z ohně.

4 Na dokončení: 50g cukru nechte rozpustit na karamel. Mezitím každý makadamiový ořech napíchněte na párátko nebo na špejli. Připravte kus polystyrenu či jiné měkké desky. Každý ořech namočte do karamelu a zapíchněte zespodu do polystyrenu. Nechte skapávat a ztuhnout do tvaru tenké špičky. Hrušku rozkrájejte na čtvrtky, zbavte jádřince, obalte v cukru a opalte cukrářskou pistolí. Fík rozčtvrťte.

5 Ochucený tvaroh dejte do curkářského sáčku se zdobicí špičkou. Na talíř položte vždy obdélník těsta, nastříkejte tvaroh, na něj umístěte další obdélník těsta, opět nastříkejte tvaroh a zopakujte to ještě jednou. Vzniklý dortík ozdobně polijte karamelovými hruškami, přidejte vždy čtvrtinu hrušky i fíku, ořech v karamelu a celé dílo okorunujte lístkem máty. 

NĚCO NAVÍC
Tzv. jedničkové těsto (poměry všech surovin jsou stejné) se používá na oplatky i košíčky anebo různé ozdoby zvené tuile. Po vytažení z trouby ho můžete různě tvarovat: ohýbat přes hrníček, obtočit kolem vařečky atd.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč