Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Millefeuille s hruškami a tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6010 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 460 g
Tuky 354 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastický dezert, který vypadá jako z michelinské restaurace, přitom jej zvládnete sami doma!

Suroviny

Na tvaroh
ve vaničce
skořice 1 špetka
mletá
podle chuti
rum 1 PL
nemusí být
Na hrušky
pekanové ořechy 100 g
nasekané
Na dokončení
makadamové ořechy 4 ks
fíky 1 ks
máta
čerstvá, na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C. První 4 ingredience prošlehejte na hladké těstíčko a rozetřete na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečícím papírem na sílu cca 2-3 mm (máte-li cukrářské šablony na obdélníky, rozetřete těsto přes ně). Pečte 4 minuty dozlatova (pokud těsto upečete málo, bude gumové). Upečený měkký plát těsta sundejte z plechu a nakrájejte ho na 12 obdélníků. Nechte vychladnout.

2

Tvaroh prošlehejte se skořicí, dochuťte cukrem a rumem, chcete-li, a dejte chladit.

3

Oloupané hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Cukr nasypte do rendlíku a nechte ho rozpustit na světlý karamel (pozor, cukr musíte hlídat!). Pak do něj vhoďte hrušky a ořechy, promíchejte a stáhněte z ohně.

4

Na dokončení: 50g cukru nechte rozpustit na karamel. Mezitím každý makadamiový ořech napíchněte na párátko nebo na špejli. Připravte kus polystyrenu či jiné měkké desky. Každý ořech namočte do karamelu a zapíchněte zespodu do polystyrenu. Nechte skapávat a ztuhnout do tvaru tenké špičky. Hrušku rozkrájejte na čtvrtky, zbavte jádřince, obalte v cukru a opalte cukrářskou pistolí. Fík rozčtvrťte.

5

Ochucený tvaroh dejte do curkářského sáčku se zdobicí špičkou. Na talíř položte vždy obdélník těsta, nastříkejte tvaroh, na něj umístěte další obdélník těsta, opět nastříkejte tvaroh a zopakujte to ještě jednou. Vzniklý dortík ozdobně polijte karamelovými hruškami, přidejte vždy čtvrtinu hrušky i fíku, ořech v karamelu a celé dílo okorunujte lístkem máty.

NĚCO NAVÍC
Tzv. jedničkové těsto (poměry všech surovin jsou stejné) se používá na oplatky i košíčky anebo různé ozdoby zvené tuile. Po vytažení z trouby ho můžete různě tvarovat: ohýbat přes hrníček, obtočit kolem vařečky atd.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín