0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodové taštičky

Jahodové taštičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodové taštičky

4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné Na 10 taštiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2351 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 218 g
Tuky 132 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá sladká svačinka do ruky okouzlila celou redakci. Na žádný červnový výlet bez taštiček nevyrazíme!

Suroviny

krémový sýr 120 g
např. Philadelphia
máslo 120 g
změklé
mouka pšeničná hladká 180 g
+ na podsypání
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
prošlehané
cukr
perlový, krystalový nebo jiný hrubší cukr na posypání (nemusí být)
NA NÁPLŇ
jahody 300 g
pokrájené
krupicový cukr 50 g
vanilkový lusk ½ ks
semínka vyškrábnutá
skořice ¼ ČL
mletá
kardamom 1 špetka
mletý
škrob 1 PL
kukuřičný, dobře rozmíchaný v 1–2 lžících studené vody

Krémový sýr, máslo, 160 g mouky a sůl dejte do nádoby food processoru a několika pulzy propracujte tak, aby vznikla jemná drobenka, která se začíná spojovat. Vyklopte na pracovní plochu, prohněťte, aby vzniklo těsto. Pokud je vzniklé těsto příliš lepivé, přidejte i zbytek mouky. Zformujte z těsta kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte na 45–60 minut do lednice.

Jahody nasypte do rendlíku, přidejte cukr a za stálého míchání na střední teplotu vařte asi 10–15 minut. Žádnou tekutinu navíc přidávat nemusíte, jahody jí uvolní dostatek, ale opravdu míchejte, aby se cukr nepřipálil. Snižte teplotu na minimum, přidejte semínka z vanilkového lusku, skořici a kardamom. Přidejte škrob a důkladně míchejte do zhoustnutí. Odstavte a nechte úplně vychladnout.

Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na moukou posypaném povrchu na tenký plát. Vykrájejte z něj 10 koleček o průměru 12 cm. Nezapomeňte si moukou posypat i váleček a vykrajovátko.

Každou taštičku naplňte 1 až 2 lžícemi vychladlé náplně, přeložte napůl a okraje dobře spojte (viz Něco navíc). Pomocí vidličky nebo párátka můžete udělat do středu taštičky dírky, kterými bude moci odejít pára. Jinak se může stát, že taštička praskne. Povrch taštiček potřete rozšlehaným vejcem, a pokud chcete, posypte cukrem. Pečte 25 až 30 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Naše food stylistka Milka radí okraje zajistit hned natřikrát – spojit, ohrnout ke středu a pak ještě důkladně zmáčknout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč