Suroviny
Postup
Nejprve si připravíme sušenkový základ. Sušenky rozdrtíme v mixéru, máslo rozpustíme a necháme chvíli vychladnout. Poté smícháme dohromady.
Dortovou formu o průměru 26cm vymažeme máslem. Z pečícího papíru vystřihneme kruh o průměru formy, který vložíme na dno. Dále vystřihneme pruh tak, aby pokryl vnitřní boční strany. Venkovní stranu formy obalíme potravinovou fólií nebo alobalem, aby se během pečení ve vodní lázni nedostala voda k těstu.
Do mísy si dáme smetanový sýr Philadelphia s moučkovým cukrem a rozetřeme do hladka. Následně přimícháme citronovou šťávu, po jednom vajíčka se žloutkem, aby se krém krásně spojil. Želatinu si připravíme podle návodu a rozmícháme ji v malém množství krému. Poté vše spojíme. Krém si rozdělíme do tří misek. V jedné misce rozmixujeme jahody a v druhé mátu. Pro přibarvení mužeme použít gelová barviva.
Sušenkový základ přendáme do formy, stlačíme a uhladíme. Na něj nalijeme světlý krém. Troubu předehřejeme na 150°C. Formu vložíme do vodní lázně. Pečeme. Po 30 minutách přidáme zelený (mátový) krém., po dalších 30 minutách červený (jahodový) krém. Opatrně vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Uložíme do lednice nejméně na 3 hodiny.
Ozdobíme dle vlastní fantasie. Já použila maliny, borůvky, macešky a nasekané pistácie.