0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodovo-mátový cheesecake

Jahodovo-mátový cheesecake

Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5846 kcal
Bílkoviny 226 g
Sacharidy 436 g
Tuky 344 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
sušenky 350 g
máslo 150 g
Náplň
krémový sýr 700 g
moučkový cukr 200 g
vejce 4 ks
žloutek 1 ks
želatina 1 bal
plátková
jahody 200 g
máta 1 svazek
citronová štáva 1 PL
Na ozdobení
ovoce

Postup

1

Nejprve si připravíme sušenkový základ. Sušenky rozdrtíme v mixéru, máslo rozpustíme a necháme chvíli vychladnout. Poté smícháme dohromady.

2

Dortovou formu o průměru 26cm vymažeme máslem. Z pečícího papíru vystřihneme kruh o průměru formy, který vložíme na dno. Dále vystřihneme pruh tak, aby pokryl vnitřní boční strany. Venkovní stranu formy obalíme potravinovou fólií nebo alobalem, aby se během pečení ve vodní lázni nedostala voda k těstu.

3

Do mísy si dáme smetanový sýr Philadelphia s moučkovým cukrem a rozetřeme do hladka. Následně přimícháme citronovou šťávu, po jednom vajíčka se žloutkem, aby se krém krásně spojil. Želatinu si připravíme podle návodu a rozmícháme ji v malém množství krému. Poté vše spojíme. Krém si rozdělíme do tří misek. V jedné misce rozmixujeme jahody a v druhé mátu. Pro přibarvení mužeme použít gelová barviva. 

4

Sušenkový základ přendáme do formy, stlačíme a uhladíme. Na něj nalijeme světlý krém. Troubu předehřejeme na 150°C. Formu vložíme do vodní lázně. Pečeme.  Po 30 minutách přidáme zelený (mátový) krém., po dalších 30 minutách červený (jahodový) krém. Opatrně vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Uložíme do lednice nejméně na 3 hodiny.

5

Ozdobíme dle vlastní fantasie. Já použila maliny, borůvky, macešky a nasekané pistácie.

Autor: d.kousova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit