Japonský rýžový sendvič onigirazu

Japonský rýžový sendvič onigirazu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Japonský rýžový sendvič onigirazu

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4044 kcal
Bílkoviny 297 g
Cukr 362 g
Tuky 93 g
Vláknina 318 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Málem se nechce věřit, že tyhle skvělé balíčky – spojení tradiční japonské tvarované rýže a sendvičů – byly vynalezeny teprve před třiceti lety. Vhodné pro kteroukoli denní dobu!

Suroviny

Na rýži
rýže suši 2 hrnky
rýžový ocet 2 PL
sůl mořská 0.5 ČL
krupicový cukr 0.5 ČL
Na náplň
tuňák (konzerva) 2 ks
menší konzerva, ve vlastní šťávě, slitá
majonéza 5 PL
sójová omáčka 3 PL
nebo méně
sriracha 2 ČL
nebo méně
Na dokončení
řasa nori 8 plátků
okurka 1 ks
na klínky
jarní cibulka 1 svazek
pouze zelená část, nakrájená na šířku sendviče
zelí červené 3 ks
2–3 malé listy, nakrájené na širší plátky
sezamová semínka
bílá, na posypání

Postup

1

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Ještě teplou ji ochuťte octem smíchaným se solí a cukrem a nechte vychladnout.

2

V misce smíchejte tuňáka a majonézu, dochuťte sójovou omáčkou a srirachou. Plát řasy položte vždy jedním rohem k sobě, doprostřed rozetřete do čtverce hrstku rýže a upěchujte, rohy řasy nechte volné na zabalení. Na rýži rozetřete tuňákovou směs, poklaďte okurkou, jarní cibulkou a trochou zelí a završte opět hrstkou rýže. Upěchujte. Volné rohy řasy přeložte přes náplň, uzavřete jako obálku a utvořte pevný balíček, otočte spojem dolů a nechte odpočívat, řasy se přilepí k rýži. Potom sendviče přepulte a posypte sezamem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...

Obchod Apetit