0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Japonský rýžový sendvič onigirazu

Japonský rýžový sendvič onigirazu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Japonský rýžový sendvič onigirazu

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4044 kcal
Bílkoviny 297 g
Sacharidy 362 g
Tuky 93 g
Vláknina 318 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Málem se nechce věřit, že tyhle skvělé balíčky – spojení tradiční japonské tvarované rýže a sendvičů – byly vynalezeny teprve před třiceti lety. Vhodné pro kteroukoli denní dobu!

Suroviny

Na rýži
rýže suši 2 hrnky
rýžový ocet 2 PL
sůl mořská 0.5 ČL
krupicový cukr 0.5 ČL
Na náplň
tuňák (konzerva) 2 ks
menší konzerva, ve vlastní šťávě, slitá
majonéza 5 PL
sójová omáčka 3 PL
nebo méně
sriracha 2 ČL
nebo méně
Na dokončení
řasa nori 8 plátků
okurka 1 ks
na klínky
jarní cibulka 1 svazek
pouze zelená část, nakrájená na šířku sendviče
zelí červené 3 ks
2–3 malé listy, nakrájené na širší plátky
sezamová semínka
bílá, na posypání

Postup

1

Rýži uvařte podle návodu na obalu. Ještě teplou ji ochuťte octem smíchaným se solí a cukrem a nechte vychladnout.

2

V misce smíchejte tuňáka a majonézu, dochuťte sójovou omáčkou a srirachou. Plát řasy položte vždy jedním rohem k sobě, doprostřed rozetřete do čtverce hrstku rýže a upěchujte, rohy řasy nechte volné na zabalení. Na rýži rozetřete tuňákovou směs, poklaďte okurkou, jarní cibulkou a trochou zelí a završte opět hrstkou rýže. Upěchujte. Volné rohy řasy přeložte přes náplň, uzavřete jako obálku a utvořte pevný balíček, otočte spojem dolů a nechte odpočívat, řasy se přilepí k rýži. Potom sendviče přepulte a posypte sezamem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit