Málem se nechce věřit, že tyhle skvělé balíčky – spojení tradiční japonské tvarované rýže a sendvičů – byly vynalezeny teprve před třiceti lety. Vhodné pro kteroukoli denní dobu! Japonský rýžový sendvič je fantastické spojení, které rozhodně stojí za povšimnutí.
Suroviny
Postup
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Ještě teplou ji ochuťte octem smíchaným se solí a cukrem a nechte vychladnout.
V misce smíchejte tuňáka a majonézu, dochuťte sójovou omáčkou a srirachou. Plát řasy položte vždy jedním rohem k sobě, doprostřed rozetřete do čtverce hrstku rýže a upěchujte, rohy řasy nechte volné na zabalení. Na rýži rozetřete tuňákovou směs, poklaďte okurkou, jarní cibulkou a trochou zelí a završte opět hrstkou rýže. Upěchujte. Volné rohy řasy přeložte přes náplň, uzavřete jako obálku a utvořte pevný balíček, otočte spojem dolů a nechte odpočívat, řasy se přilepí k rýži. Potom sendviče přepulte a posypte sezamem.