Rychlá jablečná buchta je ideální moučník pro každou příležitost. Tento jednoduchý recept na plech přináší senzační chuťový zážitek a hotový je během chvilky. Kombinace čerstvých jablek a nadýchaného těsta udělá z této buchty neodolatelnou pochoutku. Stačí jediný kousek a budete se chtít vrátit pro další!
Suroviny
Postup
Utřete máslo s 60 g krystalového cukru a vanilkovým cukrem, zašlehejte celá vejce a přilijte smetanu. Přisypte mouku s kypřícím práškem a rozmíchané těsto nalijte do vymazaného a vysypaného pekáčku (doporučuji vysypat strouhaným kokosem).
Ve větším hrnci nechte rozpustit zbylý cukr krystal, když začne hnědnout, přisypte jablka nakrájená na kostičky a trochu másla. Obalte jablíčka v karamelu a přidejte do těsta.
Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.
Jedno nebo dvě jablka nakrájejte na malinké kostičky nebo nudličky a po 10-15 minutách pečení (když už je povrch buchty zpevněný, aby jablka zůstala nahoře) je nasypte na buchtu.
Pečte dalších 15 minut. Jakmile se těsto nelepí na špejli, jablečnou buchtu vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Ilustrační foto: Unsplash.com