Připravit těsto na domácí těstoviny je snadné a zábavné. Stačí jen několik jednoduchých ingrediencí – mouka, vejce, voda a olej. Domácí těstoviny mají jinou chuť než ty kupované a jejich textura je neodolatelně vláčná. S receptem na domácí vaječné těstoviny máte v ruce klíč k přípravě autentických italských těstovinových specialit, ať už jde o plněné ravioly nebo nejrůznější kombinace s rajčatovou omáčkou. Tyto jednoduché, ale chutné domácí těstoviny zpestří váš jídelníček a dodají mu zcela nový rozměr.
Suroviny
Postup
Vsypte mouku do velké mísy a uprostřed udělejte důlek.
Do důlku rozklepněte vejce a přidejte vodu, olej a důkladně rozmíchejte.
Smíchejte vytvořenou směs s moukou až se začne tvořit těsto.
Propracujte těsto rukama na pomoučeném vále až je pěkně vláčné. V případě potřeby přidejte mouku nebo vodu.
Těsto zabalte do potravinové folie a nechte při pokojové teplotě 30 minut odpočinout.
Tímto je připraveno těsto a můžete přejít k vytváření těstovin.
Tipy:
- Celozrnná varianta: místo 2/3 semoliny přidejte hladkou celozrnnou mouku.
- Příprava těsta v domácí pekárně: Tekuté ingredience vložte do pekárny a nechte chvíli promíchat. Potom odvažte mouku a přidejte. Nechte pekárnu hníst asi 15 min (začátek programu Těsto).
Foto: Pixabay.com