0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jelení ragú s ostružinami

Jelení ragú s ostružinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jelení ragú s ostružinami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3019 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 226 g
Tuky 76 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte neotřelou kombinaci jeleního masa, navinulé vinné omáčky a sladkokyselých ostružin. Nemá chybu!

Suroviny

maso z jelena 1 kg
odblaněné, nakrájené na větší kostky
mrkev 2 ks
nakrájená na špalíky
petržel 1 ks
nakrájená na špalíky
bobkový list 2 ks
svázaný s ostatními bylinkami a kořením do plátýnka nebo gázy
pepř 5 kuliček
svázaný s ostatními bylinkami a kořením do plátýnka nebo gázy
nové koření 5 kuliček
svázané s ostatními bylinkami a kořením do plátýnka nebo gázy
rozmarýn 1 snítka
svázaný s ostatními bylinkami a kořením do plátýnka nebo gázy
tymián 2 snítky
svázaný s ostatními bylinkami a kořením do plátýnka nebo gázy
víno červené ½ l
suché, nebo podle potřeby více
sůl
mouka pšeničná hladká
na obalení masa
olej 2 PL
na kostičky
petržel 1 ks
na tenčí kolečka
celer ¼ ks
na proužky
cibule 2 ks
na kostičky
ostružiny 2 hrsti
rozmarýn
čerstvý, na ozdobení
nudle
široké, domácí, k podávání

Postup

1

Maso, špalíky mrkve a petržele a koření a bylinky v plátýnku dejte do menší nádoby a zalijte vínem tak, aby bylo vše zcela ponořené. Dejte minimálně na 3 hodiny, ale nejlépe přes noc do lednice marinovat.

2

Druhý den víno slijte a uchovejte. Bylinky v plátýnku a zeleninu také uchovejte, vše později přidáte k masu.

3

Troubu předehřejte na 160 °C. Maso osušte, osolte a obalte v hladké mouce. V hrnci se silným dnem vhodným do trouby zprudka opečte na oleji masové kostky ze všech stran a vyjměte je.

4

V uvolněném hrnci zprudka osmahněte slaninu a na ní dozlatova opečte čerstvou kořenovou zeleninu. Jakmile se začne chytat ke dnu a stěnám hrnce, přidejte cibuli, ještě chvilku restujte, potom vraťte zpět maso a přidejte bylinky v plátýnku a odloženou zeleninu. Vše podlijte částí vína z marinování.

5

Připravené ragú pečte pod poklicí na nízkou teplotu 1,5–2 hodiny, podle potřeby podlévejte vínem či vodou.

6

Asi 15 minut před koncem pečení přidejte hrst ostružin a promíchejte. Dopečte, vylovte maso i plátýnko a omáčku propasírujte. Maso potom vraťte do omáčky a podávejte ji s domácími širokými nudlemi, ozdobené zbylými ostružinami a snítkou rozmarýnu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč