Cukr do pudinku dejte podle chuti. Počítejte však s tím, že až do krému přimícháte tvaroh, na sladkosti něco ztratí.
Suroviny
smetana na vaření
500
ml
cukr
4
PL
pudinkový prášek
1
vanilkový
vanilkový lusk
1
ks
dřeň
tvaroh
250
g
plnotučný
smetana ke šlehání
3
PL
33%
jahody
250
g
na plátky
1Ze smetany na vaření, třtinového cukru a vanilkového pudinkového prášku uvařte obvyklým způsobem hustý pudink a do ještě horkého zamíchejte vanilkovou dřeň. Nechte ho úplně vychladnout, během chladnutí občas promíchejte.
2Tvaroh rozmíchejte se smetanou ke šlehání a našlehejte na krém. Do něj pak postupně zašlehejte i studený pudink. Hotový krém rozdělte do misek a obložte čerstvými jahodami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní oběd jako z Francie(4 recepty)