Cukr do pudinku dejte podle chuti. Počítejte však s tím, že až do krému přimícháte tvaroh, na sladkosti něco ztratí. Jemný krém zdobený jahodami je bez lepku, ale pokud přeci jen chcete, přidejte do něj piškoty. Buď slepené džemem, nebo jen namočené v oblíbeném likéru. Nejjednodušší recept na jahodový dezert, jaký známe...
Suroviny
smetana na vaření
500
ml
třtinový cukr
4
PL
tmavý
pudinkový prášek
1
bal
vanilkový
vanilkový lusk
1
ks
dřeň
tvaroh
250
g
plnotučný, ve vaničce
smetana ke šlehání
3
PL
33%
jahody
250
g
na plátky
Postup
1
Ze smetany na vaření, třtinového cukru a vanilkového pudinkového prášku uvařte obvyklým způsobem hustý pudink a do ještě horkého zamíchejte vanilkovou dřeň. Nechte ho úplně vychladnout, během chladnutí občas promíchejte.
2
Tvaroh rozmíchejte se smetanou ke šlehání a našlehejte na krém. Do něj pak postupně zašlehejte i studený pudink. Hotový krém rozdělte do misek a obložte čerstvými jahodami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní oběd jako z Francie(4 recepty )