Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemný krém zdobený jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 39
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1951 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 222 g
Tuky 92 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cukr do pudinku dejte podle chuti. Počítejte však s tím, že až do krému přimícháte tvaroh, na sladkosti něco ztratí. Jemný krém zdobený jahodami je bez lepku, ale pokud přeci jen chcete, přidejte do něj piškoty. Buď slepené džemem, nebo jen namočené v oblíbeném likéru. Nejjednodušší recept na jahodový dezert, jaký známe...

Suroviny

třtinový cukr 4 PL
tmavý
vanilkový
dřeň
tvaroh 250 g
plnotučný, ve vaničce
jahody 250 g
na plátky

Postup

1

Ze smetany na vaření, třtinového cukru a vanilkového pudinkového prášku uvařte obvyklým způsobem hustý pudink a do ještě horkého zamíchejte vanilkovou dřeň. Nechte ho úplně vychladnout, během chladnutí občas promíchejte.

2

Tvaroh rozmíchejte se smetanou ke šlehání a našlehejte na krém. Do něj pak postupně zašlehejte i studený pudink. Hotový krém rozdělte do misek a obložte čerstvými jahodami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín