Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smetanový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 30
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 23 g
Tuky 248 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Britové tuhle specialitu jménem clotted cream vyrábějí mnohahodinovým napařováním nad vodní lázní, vy si jeho obdobu můžete snadno udělat doma v troubě.

Suroviny

40%, čím tučnější, tím jistější výsledek

Postup

1

Předehřejte troubu na 80 °C. Vlijte smetanu do zapékací nádoby o velikosti cca 16 x 28 cm, přikryjte ji alobalem a pomalu pečte 8 hodin, nebo až se na povrchu vytvoří světle žlutý máslový škraloup a smetana zhoustne. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout, pak zakryjte potravinářskou fólií a nechte v chladničce přes noc ztuhnout.

2

Před podáváním lžící opatrně seškrábněte hnědou máslovou vrstvu; pod ní by měla být vrstva krémové smetany (na dně může být tekutina). Vydrží 3–4 dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín