Tato prvorepubliková polévka si zaslouží vytáhnout a oprášit nejlepší porcelán. Ovšem nejen v něm si vychutnáte tento fantastický hráškový krém s krutony a slaninou. Jednoduchý recept na luxusní hráškový krém si nás úplně podmanil.
Suroviny
Postup
V hrnci na másle krátce opečte cibulku, jen aby zesklovatěla. Přidejte česnek, zelenou část pórku a krátce opečte doměkka. Zalijte kuřecím vývarem, krátce povařte, přidejte mražený hrášek a vařte jen tak dlouho, dokud hrášek nepovolí; trvá to zhruba 4 minuty.
Polévku důkladně rozmixujte, pokud ji chcete opravdu jemnou, můžete ji ještě propasírovat. Dochuťte solí a čerstvě mletým bílým pepřem.
Toustový chléb nakrájejte na kostičky a upečte v troubě dozlatova. Na másle osmahněte česnekovou pastu a promíchejte ji s opečenými krutony. Slaninu osmažte a krutony ještě obalte ve vypečeném tuku.