Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou

Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4350 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 193 g
Tuky 327 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato prvorepubliková polévka si zaslouží vytáhnout a oprášit nejlepší porcelán.

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 1 ks
malá, najemno
pórek 1 ks
malý, pouze zelená část, na tenké proužky
česnek 1 stroužek
na plátky
vývar kuřecí 800 ml
mražený hrášek 500 g
sůl
pepř bílý
anglická slanina 5 plátek
Česnekové krutony
máslo 1 PL
česneková pasta 1 ČL
lze nahradit 1 stroužkem česneku utřeným se solí
toustový chléb 100 g

1 V hrnci na másle krátce opečte cibulku, jen aby zesklovatěla. Přidejte česnek, zele- nou část pórku a krátce opečte doměkka. Zalijte kuřecím vývarem, krátce povařte, přidejte mražený hrášek a vařte jen tak dlouho, dokud hrášek nepovolí; trvá to zhruba 4 minuty.

2 Polévku důkladně rozmixujte, pokud ji chcete opravdu jemnou, můžete ji ještě propasírovat. Dochuťte solí a čerstvě mletým bílým pepřem.

3 Toustový chléb nakrájejte na kostičky a upečte v troubě dozlatova. Na másle osmahněte česnekovou pastu a promíchejte ji s opečenými krutony. Slaninu osmažte a krutony ještě obalte ve vypečeném tuku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit