0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou

Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou

4.1 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4350 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 193 g
Tuky 327 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato prvorepubliková polévka si zaslouží vytáhnout a oprášit nejlepší porcelán.

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 1 ks
malá, najemno
pórek 1 ks
malý, pouze zelená část, na tenké proužky
česnek 1 stroužek
na plátky
vývar kuřecí 800 ml
mražený hrášek 500 g
sůl
pepř bílý
anglická slanina 5 plátek
Česnekové krutony
máslo 1 PL
česneková pasta 1 ČL
lze nahradit 1 stroužkem česneku utřeným se solí
toustový chléb 100 g

Postup

1

V hrnci na másle krátce opečte cibulku, jen aby zesklovatěla. Přidejte česnek, zele- nou část pórku a krátce opečte doměkka. Zalijte kuřecím vývarem, krátce povařte, přidejte mražený hrášek a vařte jen tak dlouho, dokud hrášek nepovolí; trvá to zhruba 4 minuty.

2

Polévku důkladně rozmixujte, pokud ji chcete opravdu jemnou, můžete ji ještě propasírovat. Dochuťte solí a čerstvě mletým bílým pepřem.

3

Toustový chléb nakrájejte na kostičky a upečte v troubě dozlatova. Na másle osmahněte česnekovou pastu a promíchejte ji s opečenými krutony. Slaninu osmažte a krutony ještě obalte ve vypečeném tuku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit