0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou

Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hráškový krém s krutony a osmaženou slaninou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4350 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 193 g
Tuky 327 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato prvorepubliková polévka si zaslouží vytáhnout a oprášit nejlepší porcelán.

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 1 ks
malá, najemno
pórek 1 ks
malý, pouze zelená část, na tenké proužky
česnek 1 stroužek
na plátky
vývar kuřecí 800 ml
mražený hrášek 500 g
sůl
pepř bílý
anglická slanina 5 plátek
Česnekové krutony
máslo 1 PL
česneková pasta 1 ČL
lze nahradit 1 stroužkem česneku utřeným se solí
toustový chléb 100 g

Postup

1

V hrnci na másle krátce opečte cibulku, jen aby zesklovatěla. Přidejte česnek, zele- nou část pórku a krátce opečte doměkka. Zalijte kuřecím vývarem, krátce povařte, přidejte mražený hrášek a vařte jen tak dlouho, dokud hrášek nepovolí; trvá to zhruba 4 minuty.

2

Polévku důkladně rozmixujte, pokud ji chcete opravdu jemnou, můžete ji ještě propasírovat. Dochuťte solí a čerstvě mletým bílým pepřem.

3

Toustový chléb nakrájejte na kostičky a upečte v troubě dozlatova. Na másle osmahněte česnekovou pastu a promíchejte ji s opečenými krutony. Slaninu osmažte a krutony ještě obalte ve vypečeném tuku.

Související články

Víte, co se ukrývá pod slupkou hrášku i hrachu?
  • Tipy a triky

Víte, co se ukrývá pod slupkou hrášku i hrachu?

Věděli jste, že se zelený hrášek řadí k zelenině, kdežto sušený hrách k luštěninám? A víte také, který z nich je tělu prospěšnější? Hrášku i hrachu jsme se podívali pod slupku a přinášíme vám i další zajímavé informace.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit