0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2082 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 10 g
Tuky 195 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krém skvěle chutná namazaný na tmavém chlebu či jednohubkách, dá se nabírat tortillovými lupínky nebo tyčinkami grissini… Ale je dost možné, že ho obdarovaní hned pod stromečkem snědí jen tak lžičkou.

Suroviny

sýr s modrou plísní 300 g
máslo 100 g
změklé
pepř
čerstvě mletý
vlašské ořechy 40 g
nasekané
brusinky 25 g
sušené

1 Rozdrobte sýr nebo ho nastrouhejte nahrubo. Máslo prošlehejte na krém, pak do něj vmíchejte sýr a opepřete.

2 Směs rozdělte do tří nádobek o objemu 150 ml a povrch uhlaďte. Promíchejte ořechy a brusinky a vtlačte do povrchu. Zabalte do celofánu. V chladničce vydrží týden, v mrazničce dva měsíce.

NĚCO NAVÍC
K dárku přibalte třeba slané krekry nebo domácí slané tyčinky.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit