Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut Snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2082 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 10 g
Tuky 195 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krém skvěle chutná namazaný na tmavém chlebu či jednohubkách, dá se nabírat tortillovými lupínky nebo tyčinkami grissini… Ale je dost možné, že ho obdarovaní hned pod stromečkem snědí jen tak lžičkou.

Suroviny

sýr s modrou plísní 300 g
máslo 100 g
změklé
pepř
čerstvě mletý
vlašské ořechy 40 g
nasekané
brusinky 25 g
sušené

1 Rozdrobte sýr nebo ho nastrouhejte nahrubo. Máslo prošlehejte na krém, pak do něj vmíchejte sýr a opepřete.

2 Směs rozdělte do tří nádobek o objemu 150 ml a povrch uhlaďte. Promíchejte ořechy a brusinky a vtlačte do povrchu. Zabalte do celofánu. V chladničce vydrží týden, v mrazničce dva měsíce.

NĚCO NAVÍC
K dárku přibalte třeba slané krekry nebo domácí slané tyčinky.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Komentáře

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit