Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jogurtová hrnková buchta s ovocem

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 58
Do 30 minut Velmi snadné Na 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3557 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 526 g
Tuky 131 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jogurtová hrníčková buchta je nejjednodušší buchta na plech na světě! K její přípravě nepotřebujete kuchyňskou váhu, na odměření surovin vám postačí hrneček o objemu 250 ml. Při přípravě se obejdete i bez robotu nebo ručního šlehače, těsto zvládnete umíchat metlou či vařečkou. 

Suroviny

rostlinný olej ½ hrnku
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 2 ks
jogurt bílý 1 kelímek
150–200 g
ovoce
podle chuti a sezony
drobenka
lze vynechat

Postup

1

Všechny suroviny na těsto (až po jogurt) smíchejte a nalijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu.

2

Poklaďte ovoce a pokud chcete, posypte drobenkou

3

Pečte v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Propečení otestujte špejlí. Pokud ji po zapíchnutí vytáhněte suchou, je buchta hotová. 

Ilustrační foto: Pixabay.com

Autor: lejča

Apetit magazín