Tvarohová buchta ‚bez těsta‘ je opravdu rychlá pochoutka, kterou dokáže připravit opravdu každý. Recept zvládnou i úplní začátečníci. Uznání zajistí ale i zkušeným kulinářům. Recept na sypanou tvarohovou buchtu je lehce netradiční, avšak výsledek naprosto senzační.
Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
450
g
třtinový cukr
220
g
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
na vymazání + hoblinky na krustu
Na tvarohovou náplň
tvaroh
3
ks
polotučnýý
třtinový cukr
150
g
vejce
3
ks
vanilkový cukr
1
bal
mléko
500
ml
rozinky
2
hrsti
Postup
1
Mouku smíchejte s třtinovým cukrem a práškem do pečiva.
2
Tvarohy utřete s třtinovým cukrem, pak přidejte vejce, vanilkový cukr a mléko, rozinky a dobře promíchejte.
3
Pekáč vymažte máslem, na dno nasypte 2 hrníčky sypké směsi, navrch dejte tvaroh, posypte zbytkem sypké směsi, poklaďte hoblinkami másla a pečte při teplotě 180 °C, až se těsto odděluje od stran pekáče.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Téměř 20 rodinných receptů na rychlé tvarohové koláče a buchty, které zvládnete raz dva(16 receptů )
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů )
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů )
- Buchty a koláče na plech, které upečete, než bys řekl švec. Úspěch zaručen!(25 receptů )