Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová buchta ‚bez těsta‘
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 489
Do hodiny Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4577 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 884 g
Tuky 60 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvarohová buchta ‚bez těsta‘ je opravdu rychlá pochoutka, kterou dokáže připravit opravdu každý. Recept zvládnou i úplní začátečníci. Uznání zajistí ale i zkušeným kulinářům. Recept na sypanou tvarohovou buchtu je lehce netradiční, avšak výsledek naprosto senzační.

Suroviny

třtinový cukr 220 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
na vymazání + hoblinky na krustu
Na tvarohovou náplň
polotučnýý
třtinový cukr 150 g
vejce 3 ks
mléko 500 ml
rozinky 2 hrsti

Postup

1

Mouku smíchejte s třtinovým cukrem a práškem do pečiva.

2

Tvarohy utřete s třtinovým cukrem, pak přidejte vejce, vanilkový cukr a mléko, rozinky a dobře promíchejte.

 
3

Pekáč vymažte máslem, na dno nasypte 2 hrníčky sypké směsi, navrch dejte tvaroh, posypte zbytkem sypké směsi, poklaďte hoblinkami másla a pečte při teplotě 180 °C, až se těsto odděluje od stran pekáče.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...