Nejsou lupínky, jako lupínky... Tyhle jsou domácí, voňavé, pikantní a navíc naprosto návykové.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180/160°C. Z omytého kadeřávku odstraňte tuhé řapíky a středy listů. Zbytek natrhejte na příhodně velké kousky. V míse promíchejte olej, sůl a citronovou kůru. Vsypte kadeřávek a posypte dukkou. Promíchejte, aby se listy obalily.
Listy v jedné vrstvě rozprostřete na plechy vyložené pečicím papírem. Pečte dokřupava, asi 15 minut, v polovině plechy obraťte.
Mandlová dukkaPŘÍPRAVA 5 MINUT ■ PEČENÍ 5 MINUT ■ NA CCA 100g ■ VELMI SNADNÉ
Mandle a sezam pečte na plechu v troubě při 180°C, v horkovzdušné 160°C, 4–5 minut dozlatova (lze je opéct i na pánvi). Nechte vychladnout, nasypte do robotu či jiného vhodného sekacího přístroje. Mezitím v pánvičce na středním ohni opékejte za stálého míchání koriandr a římský kmín, až se rozvoní. Přidejte do robotu a vše nasekejte nahrubo.
Pak opepřete, osolte a podle chuti zostřete chilli papričkou. Ještě krátce promixujte. Nechte dochladnout. Zbytek uchovávejte při pokojové teplotě v dobře těsnící nádobě.