Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kadeřávkové lupínky s citronovou solí a dukkou

Kadeřávkové lupínky s citronovou solí a dukkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kadeřávkové lupínky s citronovou solí a dukkou

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 852 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 14 g
Tuky 75 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejsou lupínky, jako lupínky... Tyhle jsou domácí, voňavé, pikantní a navíc naprosto návykové. 

Suroviny

kadeřávek 1 svazek
asi 250 g
olivový olej panenský 2 PL
sůl vločková ½ ČL
citron ½ ks
kůra nastrouhaná najemno
koření 1 PL
mandlová směs dukkah (viz níže)
Mandlová dukka
loupané
sezamová semínka 2 PL
koriandrová semínka ¾ ČL
římský kmín 1,5 ČL
mletý
pepř ¼ ČL
drcený
sůl vločková ¼ ČL
sušená, drcená (nemusí být)

1 Troubu předehřejte na 180/160°C. Z omytého kadeřávku odstraňte tuhé řapíky a středy listů. Zbytek natrhejte na příhodně velké kousky. V míse promíchejte olej, sůl a citronovou kůru. Vsypte kadeřávek a posypte dukkou. Promíchejte, aby se listy obalily.

2 Listy v jedné vrstvě rozprostřete na plechy vyložené pečicím papírem. Pečte dokřupava, asi 15 minut, v polovině plechy obraťte.

Mandlová dukka

PŘÍPRAVA 5 MINUT ■ PEČENÍ 5 MINUT ■ NA CCA 100g ■ VELMI SNADNÉ

1 Mandle a sezam pečte na plechu v troubě při 180°C, v horkovzdušné 160°C, 4–5 minut dozlatova (lze je opéct i na pánvi). Nechte vychladnout, nasypte do robotu či jiného vhodného sekacího přístroje. Mezitím v pánvičce na středním ohni opékejte za stálého míchání koriandr a římský kmín, až se rozvoní. Přidejte do robotu a vše nasekejte nahrubo.

2 Pak opepřete, osolte a podle chuti zostřete chilli papričkou. Ještě krátce promixujte. Nechte dochladnout. Zbytek uchovávejte při pokojové teplotě v dobře těsnící nádobě. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč