Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karbanátky s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3931 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 446 g
Tuky 195 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na spojení vepřového s jablky je spolehnutí, proto jsme na něj vsadili při přípravě karbanátků. Lehká kyselost a nasládlost jablek tučnému masu svědčí a naše karbanátky jsoutak  lahodným důkazem, že tahle dvojice spolu jednoduše funguje.

Suroviny

Granny Smith, neoloupané a nakrájené nadrobno
nakrájená nadrobno
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev ½ ks
nastrouhaná najemno
petrželka 1 PL
hladkolistá, najemno nasekaná
vejce 1 ks
sůl
rostlinný olej
na opékání
strouhanka 1 hrnek
nemusí být
Na bramborovou kaši
varný typ B nebo C, oloupané
sůl
máslo 125 g
nebo dle chuti
mléko 150 ml
teplé, množství upravit podle potřeby
Na salát
vinný ocet bílý 1 PL
rostlinný olej 50 ml
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
salát
směs salátových lístků (rukola, baby špenát, polníček)

Postup

1

V míse smíchejte všechny ingredience na karbanátky a propracujte, pokud je směs hodně vlhká, můžete přisypat strouhanku. Z masové směsi tvořte placičky a opékejte je na oleji z obou stran dozlatova.

2

Brambory nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a rozšťouchejte. Přidejte máslo, mléko a metličkou prošlehejte do hedvábné kaše. Dosolte, případně přidejte máslo či mléko.

3

Na salát dejte do misky ocet a do něj postupně pramínkem za stálého šlehání metličkou přilévejte olej, až vznikne hladká emulze. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte s lupením. Karbanátky podávejte s kaší a zeleným lupením.

NĚCO NAVÍC
Zálivku na salát lze snadno obměnit, ocet můžete nejdříve prošlehat s medem či javorovým sirupem nebo přidejte hořčici – dijonská půjde k jablkům a vepřovému skvěle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/2

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč