Na spojení vepřového s jablky je spolehnutí, proto jsme na něj vsadili při přípravě karbanátků. Lehká kyselost a nasládlost jablek tučnému masu svědčí a naše karbanátky jsoutak lahodným důkazem, že tahle dvojice spolu jednoduše funguje.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte všechny ingredience na karbanátky a propracujte, pokud je směs hodně vlhká, můžete přisypat strouhanku. Z masové směsi tvořte placičky a opékejte je na oleji z obou stran dozlatova.
Brambory nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a rozšťouchejte. Přidejte máslo, mléko a metličkou prošlehejte do hedvábné kaše. Dosolte, případně přidejte máslo či mléko.
Na salát dejte do misky ocet a do něj postupně pramínkem za stálého šlehání metličkou přilévejte olej, až vznikne hladká emulze. Dochuťte solí a pepřem. Promíchejte s lupením. Karbanátky podávejte s kaší a zeleným lupením.
NĚCO NAVÍC
Zálivku na salát lze snadno obměnit, ocet můžete nejdříve prošlehat s medem či javorovým sirupem nebo přidejte hořčici – dijonská půjde k jablkům a vepřovému skvěle.