Sladký, hořký, kořeněný... Tenhle koláč má v sobě všechno! Doporučujeme podávat s velkou čepicí šlehačky!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Koláčovou formu vyložte těstem, seřízněte přečnívající okraje a dejte na 30 minut chladit. Potom vyložte pečicím papírem, zatižte fazolemi a dejte péct na zhruba 15 minut, fazole opatrně sundejte a pečte ještě 15 minut. Nechte zchladnout.
Cukr nasypte do rendlíku, přilijte 100 ml vody a nechte zkaramelizovat. Přidejte smetanu (směs zpění!) a vmíchejte máslo, vanilkový extrakt, sůl a zázvor. Sejměte z plotny, nechte zchladnout, potom vlijte do koláčové formy na korpus a dejte do lednice zatuhnout.
Na dokončení vlijte do rendlíku smetanu, přiveďte k varu. Čokoládu vložte do misky, přilijte vroucí smetanu a přisypte kávu a koření. Nechte chvíli stát a potom míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Směs nalijte na koláč, uhlaďte a nechte 2 hodiny zatuhnout v lednici. Nakonec posypte skořicí a vločkovou solí.