Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koblížky s kávovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Na 16 briošek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5148 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 393 g
Tuky 320 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaný krém a těsto, které kyne přes noc, a tím vám ušetří spoustu času! Vše si můžete připravit den předem, pak stačí jen usmažit, naplnit a můžete podávat.

Suroviny

NA KOBLÍŽKY
mléko 95 ml
vlažné
droždí sušené 1 ČL
polovina 7g sáčku
sůl ¼ ČL
vejce 2 ks
menší, prošlehaná
nakrájené, změklé
rostlinný olej
na smažení + na vymazání
na posypání
na posypání
NA KRÉM
mléko ½ hrnku
káva zrnková ¾ hrnku
zrna nahrubo rozdrcená
podélně rozpůlený a semínka vyškrábnutá
škrob 3 PL
kukuřičný
nakrájené
ušlehaná

1 V malé misce promíchejte mléko, 1 lžíci cukru a droždí. Nechte 10–15 minut stát, aby vzešel kvásek.

2 Do větší mísy dejte mouku, sůl a zbylý cukr a promíchejte. Přidejte mléko s vzešlým droždím, vejce a vypracujte těsto (v robotu s hákem to bude trvat 3–4 minuty). Poté postupně po částech zapracovávejte máslo. Pak ještě chvíli hněťte (v robotu s hákem zhruba 8 minut), dokud těsto nebude dokonale hladké.

3 Další větší mísu vymažte olejem, vložte do ní těsto, zakryjte potravinovou fólií a nechte zhruba 1 hodinu kynout, těsto by mělo zdvojnásobit objem. Potom dejte těsto do lednice a nechte kynout přes noc.

4 Na krém dejte do hrnce mléko, smetanu, kávu a vanilkový lusk i semínka. Přiveďte pod bod varu, stáhněte z plotny a nechte 15 minut stát. Potom sceďte.

5 Žloutky prošlehejte s cukrem a škrobem, postupně zašlehejte ochucené mléko, hrnec postavte na sporák a za stálého míchání zvolna vařte, dokud krém nezhoustne. Sejměte z hrnce a vmíchejte máslo, přelijte do mísy, na povrch přitiskněte potravinovou fólii a dejte chladit, nejlépe přes noc. Do vychlazeného krému vmíchejte ušlehanou smetanu.

6 Vykynuté těsto vyválejte na placku o síle zhruba 7mm a vykrájejte kolečka o průměru 6cm. Dejte je na plech a nechte ještě zhruba 1 hodinu kynout, aby zdvojnásobila objem.

7 V misce promíchejte cukr a skořici. V hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje a postupně v něm smažte koblížky z obou stran dozlatova. Po vyjmutí je nechte krátce okapat na ubrousku, potom obalte v cukru se skořicí a nechte zcela vychladnout. Potom je rozkrojte a plňte krémem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Komentáře

20.01.2020 17:23

S těstem se velmi špatně pracuje, proto mi koblihy vyšly nehezké. Doporučuji snížit množství cukru, klidně o 1/3-1/2. Krém je ale vynikající.

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč