0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koblížky s kávovým krémem

Koblížky s kávovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koblížky s kávovým krémem

3.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Na 16 briošek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5148 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 393 g
Tuky 320 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaný krém a těsto, které kyne přes noc, a tím vám ušetří spoustu času! Vše si můžete připravit den předem, pak stačí jen usmažit, naplnit a můžete podávat.

Suroviny

NA KOBLÍŽKY
mléko 95 ml
vlažné
krupicový cukr 30 g
droždí sušené 1 ČL
polovina 7g sáčku
mouka pšeničná hladká 340 g
sůl 0.25 ČL
vejce 2 ks
menší, prošlehaná
máslo 65 g
nakrájené, změklé
rostlinný olej
na smažení + na vymazání
moučkový cukr
na posypání
skořice
na posypání
NA KRÉM
mléko 0.5 hrnku
smetana ke šlehání 0.75 hrnku
káva zrnková 0.75 hrnku
zrna nahrubo rozdrcená
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozpůlený a semínka vyškrábnutá
žloutek 3 ks
krupicový cukr 0.25 hrnku
škrob 3 PL
kukuřičný
máslo 20 g
nakrájené
smetana ke šlehání 200 ml
ušlehaná

1 V malé misce promíchejte mléko, 1 lžíci cukru a droždí. Nechte 10–15 minut stát, aby vzešel kvásek.

2 Do větší mísy dejte mouku, sůl a zbylý cukr a promíchejte. Přidejte mléko s vzešlým droždím, vejce a vypracujte těsto (v robotu s hákem to bude trvat 3–4 minuty). Poté postupně po částech zapracovávejte máslo. Pak ještě chvíli hněťte (v robotu s hákem zhruba 8 minut), dokud těsto nebude dokonale hladké.

3 Další větší mísu vymažte olejem, vložte do ní těsto, zakryjte potravinovou fólií a nechte zhruba 1 hodinu kynout, těsto by mělo zdvojnásobit objem. Potom dejte těsto do lednice a nechte kynout přes noc.

4 Na krém dejte do hrnce mléko, smetanu, kávu a vanilkový lusk i semínka. Přiveďte pod bod varu, stáhněte z plotny a nechte 15 minut stát. Potom sceďte.

5 Žloutky prošlehejte s cukrem a škrobem, postupně zašlehejte ochucené mléko, hrnec postavte na sporák a za stálého míchání zvolna vařte, dokud krém nezhoustne. Sejměte z hrnce a vmíchejte máslo, přelijte do mísy, na povrch přitiskněte potravinovou fólii a dejte chladit, nejlépe přes noc. Do vychlazeného krému vmíchejte ušlehanou smetanu.

6 Vykynuté těsto vyválejte na placku o síle zhruba 7mm a vykrájejte kolečka o průměru 6cm. Dejte je na plech a nechte ještě zhruba 1 hodinu kynout, aby zdvojnásobila objem.

7 V misce promíchejte cukr a skořici. V hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje a postupně v něm smažte koblížky z obou stran dozlatova. Po vyjmutí je nechte krátce okapat na ubrousku, potom obalte v cukru se skořicí a nechte zcela vychladnout. Potom je rozkrojte a plňte krémem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Komentáře

Eva Lapešová

S těstem se velmi špatně pracuje, proto mi koblihy vyšly nehezké. Doporučuji snížit množství cukru, klidně o 1/3-1/2. Krém je ale vynikající.

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit