Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kimči nudle se slaninou a volským okem

Na téhle bleskovce ujíždí celá redakce. A díky kimči jsou nudle nejen rychlé, ale i zdravé!

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Smažení 0:10
Těstoviny Asijská

Ingredience

    • 4 lžíce rostlinného oleje
    • 1 cibule, nakrájená na tenká půlkolečka
    • 125 g anglické slaniny, na kostičky
    • pořádná hrst kimči, pokrájeného nahrubo
    • 2 jarní cibulky, bílá část nakrájená na tenká kolečka, zelená část na úzké dlouhé nudličky
    • 2 balíčky (celkem 400 g) nudlí udon, čerstvých nebo určených pro rychlou přípravu
    • 2 vejce
    • nasucho opražená světlá sezamová semínka na posypání

    NA OMÁČKU

    • 1 lžíce korejské chilli pasty gochujang
    • 1 lžíce sójové omáčky (my jsme použili Kikkoman)
    • 1–2 lžíce krupicového cukru
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný

Příprava jídla

Nejprve připravte omáčku. V misce smíchejte pastu gochujang, sójovou omáčku, cukr a prolisovaný česnek dohladka. Dejte stranou.

2 Ve velké pánvi, nejlépe ve woku, rozpalte 2–3 lžíce oleje na silném plameni. Vhoďte cibuli a slaninu a opékejte dozlatova asi 2–3 minuty. Pak přisypte kimči s bílou částí jarní cibulky a ještě chvíli restujte. Přidejte nudle udon, ihned zalijte připravenou omáčkou a zřeďte 50 ml vroucí vody, aby nebyly nudle suché a omáčka se odspodu nepřipalovala. Pořádně promíchejte, stáhněte plamen na mírný a nechte asi 3 minuty probublávat, dokud nejsou nudle hotové.

3 Mezitím si na druhé pánvi či v lívanečníku usmažte na zbylé lžíci rostlinného oleje na mírném ohni vejce jako volská oka.

Hotové nudle rozdělte do talířů, navrch položte volská oka, posypte zelenou částí jarní cibulky a nasucho opraženými světlými sezamovými semínky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí jogurt

Mangové lasí

Fermentované ovesné vločky

Fermentovaná kaše s třešněmi

Kimči

Žitný zákvas

Polévka žurek

Kysané červené zelí

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

Přidat komentář