Tenhle korejský zázrak nabitý živinami zvládnete hravě připravit i doma.
Suroviny
1 Omyjte 1 pekingské zelí a nakrájejte ho na cca 4cm kousky. Vložte do velké mísy, přidejte 4 lžíce mořské soli a čistýma rukama pořádně promíchejte. Zalijte studenou vodou tak, aby bylo zelí těsně ponořené, a zatižte talířem. Nechte odpočívat alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc. Pak sceďte, zelí po- řádně propláchněte pod tekoucí studenou vodou a vyždímejte nebo osušte v odstředivce.
2 Oloupejte 1 ředkev daikon, podélně rozpulte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Svazek jarní cibulky nakrájejte na 2cm kousky.
3 Připravte marinádu. V misce smíchejte 6 oloupaných a prolisovaných stroužků česneku, oloupaný a najemno nastrouhaný 5cm kousek zázvoru, 2 lžičky krupicového cukru a 3 lžíce pasty gochujang.
4 Všechnu zeleninu dejte do velké mísy a rukama (vezměte si gumové rukavice) pořádně promíchejte s připravenou marinádou. Napěchujte do čistých uzavíratelných sklenic až po okraj tak, aby zůstalo ve sklenicích co nejméně vzduchu. Nechte 2–5 dní kvasit při pokojové teplotě, každý den sklenice otevřete a zase zavřete, aby unikl přebytečný vzduch. Pak skladujte v lednici až 3 měsíce.