Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kimči

Tenhle korejský zázrak nabitý živinami zvládnete hravě připravit i doma.

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kvašení
P
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 1 pekingské zelí
    • 4 lžíce mořské soli
    • 1 ředkev daikon
    • 1 svazek jarní cibulky
    • 6 stroužků česneku
    • 5cm kousek zázvoru
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 3 lžíce pasty gochujang

Příprava jídla

1 Omyjte 1 pekingské zelí a nakrájejte ho na cca 4cm kousky. Vložte do velké mísy, přidejte 4 lžíce mořské soli a čistýma rukama pořádně promíchejte. Zalijte studenou vodou tak, aby bylo zelí těsně ponořené, a zatižte talířem. Nechte odpočívat alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc. Pak sceďte, zelí po- řádně propláchněte pod tekoucí studenou vodou a vyždímejte nebo osušte v odstředivce.

2 Oloupejte 1 ředkev daikon, podélně rozpulte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Svazek jarní cibulky nakrájejte na 2cm kousky.

3 Připravte marinádu. V misce smíchejte 6 oloupaných a prolisovaných stroužků česneku, oloupaný a najemno nastrouhaný 5cm kousek zázvoru, 2 lžičky krupicového cukru a 3 lžíce pasty gochujang.

Všechnu zeleninu dejte do velké mísy a rukama (vezměte si gumové rukavice) pořádně promíchejte s připravenou marinádou. Napěchujte do čistých uzavíratelných sklenic až po okraj tak, aby zůstalo ve sklenicích co nejméně vzduchu. Nechte 2–5 dní kvasit při pokojové teplotě, každý den sklenice otevřete a zase zavřete, aby unikl přebytečný vzduch. Pak skladujte v lednici až 3 měsíce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí jogurt

Mangové lasí

Fermentované ovesné vločky

Fermentovaná kaše s třešněmi

Kimči nudle se slaninou a volským okem

Žitný zákvas

Polévka žurek

Kysané červené zelí

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

Přidat komentář