Kimči
ZDROJ: Apetit
sdílet:
1.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 628 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 134 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle korejský zázrak nabitý živinami zvládnete hravě připravit i doma.

Suroviny

pekingské zelí 1 ks
sůl mořská 4 PL
bílá ředkev 1 ks
ředkev daikon
jarní cibulka 1 svazek
česnek 6 stroužků
zázvor (čerstvý) 5 cm
krupicový cukr 2 ČL
chilli pasta gochujang 3 PL

1 Omyjte 1 pekingské zelí a nakrájejte ho na cca 4cm kousky. Vložte do velké mísy, přidejte 4 lžíce mořské soli a čistýma rukama pořádně promíchejte. Zalijte studenou vodou tak, aby bylo zelí těsně ponořené, a zatižte talířem. Nechte odpočívat alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc. Pak sceďte, zelí po- řádně propláchněte pod tekoucí studenou vodou a vyždímejte nebo osušte v odstředivce.

2 Oloupejte 1 ředkev daikon, podélně rozpulte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Svazek jarní cibulky nakrájejte na 2cm kousky.

3 Připravte marinádu. V misce smíchejte 6 oloupaných a prolisovaných stroužků česneku, oloupaný a najemno nastrouhaný 5cm kousek zázvoru, 2 lžičky krupicového cukru a 3 lžíce pasty gochujang.

Všechnu zeleninu dejte do velké mísy a rukama (vezměte si gumové rukavice) pořádně promíchejte s připravenou marinádou. Napěchujte do čistých uzavíratelných sklenic až po okraj tak, aby zůstalo ve sklenicích co nejméně vzduchu. Nechte 2–5 dní kvasit při pokojové teplotě, každý den sklenice otevřete a zase zavřete, aby unikl přebytečný vzduch. Pak skladujte v lednici až 3 měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit