Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Pro zkušené Na 15 indiánků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8804 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 1380 g
Tuky 233 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pusťte se do přípravy indiánků jako z cukrárny. Skládají se z piškotového bufleru a sladkého bílkového sněhu. Jsou namočené ve vrstvě čokolády. A právě namáčení je okamžik, kterého se řada cukrářů obává. Stačí však pracovat svižně a nemít čokoládu příliš horkou a vše se podaří na výbornou. 

Suroviny

Na sníh
Na buflery
vejce 5 ks
škrob 1 ČL
kukuřičný
Na dokončení
hořká

Postup

1
Pečení buflerů: Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky oddělte od žloutků.
2
Bílky vyšlehejte s cukrem do pevného sněhu.
3
Poté zlehka přimíchávejte do sněhu žloutky a přes síto prosátou mouku se škrobem.
4
Směsí naplňte cukrářský sáček a na plech nastříkejte kulaté bochánky o průměru asi 5-6 cm.
5
Pečte asi 8 minut dozlatova a nechte zcela vychladnout.
6
Příprava sněhu: Bílky společně s oběma druhy cukru za stálého míchání zahřejte ve vodní lázni na 60 °C a vyšlehejte z nich pevný lesklý sníh.
7
Sníh naplňte do cukrářského sáčku a stříkejte ho na buflery do tvaru indánů. Sníh by měl tvořit 3 bochánky. Při pokojové teplotě nechte zaschnout.
8
Poté indiány namáčejte do rozpuštěné zchladlé čokolády a nechte ztuhnout.
Autor: Nela123

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...