Pusťte se do přípravy indiánků jako z cukrárny. Skládají se z piškotového bufleru a sladkého bílkového sněhu. Jsou namočené ve vrstvě čokolády. A právě namáčení je okamžik, kterého se řada cukrářů obává. Stačí však pracovat svižně a nemít čokoládu příliš horkou a vše se podaří na výbornou.
Suroviny
Na sníh
Na buflery
vejce
5
ks
krupicový cukr
130
g
mouka pšeničná hladká
130
g
škrob
1
ČL
kukuřičný
bílek
8
ks
moučkový cukr
3
ČL
krupicový cukr
900
g
Na dokončení
čokoláda
500
g
hořká
Postup
1
Pečení buflerů: Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky oddělte od žloutků.
2
Bílky vyšlehejte s cukrem do pevného sněhu.
3
Poté zlehka přimíchávejte do sněhu žloutky a přes síto prosátou mouku se škrobem.
4
Směsí naplňte cukrářský sáček a na plech nastříkejte kulaté bochánky o průměru asi 5-6 cm.
5
Pečte asi 8 minut dozlatova a nechte zcela vychladnout.
6
Příprava sněhu: Bílky společně s oběma druhy cukru za stálého míchání zahřejte ve vodní lázni na 60 °C a vyšlehejte z nich pevný lesklý sníh.
7
Sníh naplňte do cukrářského sáčku a stříkejte ho na buflery do tvaru indánů. Sníh by měl tvořit 3 bochánky. Při pokojové teplotě nechte zaschnout.
8
Poté indiány namáčejte do rozpuštěné zchladlé čokolády a nechte ztuhnout.