0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Klasický mrkvový salát

Klasický mrkvový salát

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 115 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 24 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mrkev 2 ks
cukr 0.5 PL
podle toho, jak jsou sladké mrkve (může být i více)
voda 0.5 dcl
citronová štáva
z půlky citronu
ovoce 2 hrsti
nemusí být, podle chuti: angrešt, hroznové víno, rozinky, jablko (nastrouhané nebo nakrájené)

Postup

1

Mrkev omyjeme, oškrabeme a nastrouháme na jemném struhadle.

2

Zakapeme citronovou šťávou, přidáme cukr a necháme chvíli stát, aby mrkev pustila šťávu. 

3

Potom přilijeme vodu, přidáme pokrájené ovoce a zamícháme.

Foto: Pixabay/krzys16

Autor: Nela123

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit