Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (24)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3420 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 373 g
Tuky 169 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kousky celeru dodají salátu příjemnou křupavost.

Suroviny

brambory 1.5 kg
varný typ A, neloupané
majonéza 200 g
jogurt řeckého typu 150 g
hořčice plnotučná 1 PL
okurky nakládané 6 ks
na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 2 ks
nastrouhané nahrubo nebo nakrájené na tenké nudličky
řapíkatý celer 3 ks
nadrobno
1 ks
červená jablko na kostičky
jarní cibulka 2 ks
na plátky
vejce 2 ks
vařená natvrdo, nasekaná

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale musejí zůstat pevné; trvá to zhruba 20 minut. Částečně prochladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky. Majonézu rozmíchejte s jogurtem, hořčicí a asi 4 lžícemi láku.

2 Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu bram- bor, osolte a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených přísad a polijte čtvrtinou ochucené majonézové zálivky. Postup opakujte do spotřebování všech surovin.

3 Opatrně podeberte rukama a krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba dokyselit nebo dosolit, a uložte do chladu na pár hodin rozležet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit