Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát s řapíkatým celerem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3620 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 418 g
Tuky 169 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kousky celeru dodají salátu příjemnou křupavost.

Suroviny

brambory 1,5 kg
varný typ A, neloupané
majonéza 200 g
hořčice plnotučná 1 PL
na kostičky + lák na dochucení
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 2 ks
nastrouhané nahrubo nebo nakrájené na tenké nudličky
řapíkatý celer 3 ks
nadrobno
červená, na kostičky
jarní cibulka 3 ks
na plátky
vejce 2 ks
vařená natvrdo, nasekaná

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale musejí zůstat pevné; trvá to zhruba 20 minut. Částečně prochladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky. Majonézu rozmíchejte s jogurtem, hořčicí a asi 4 lžícemi láku.

2

Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu bram- bor, osolte a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených přísad a polijte čtvrtinou ochucené majonézové zálivky. Postup opakujte do spotřebování všech surovin.

3

Opatrně podeberte rukama a krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba dokyselit nebo dosolit, a uložte do chladu na pár hodin rozležet.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...