Kousky celeru dodají salátu příjemnou křupavost.
Suroviny
brambory
1,5
kg
varný typ A, neloupané
majonéza
200
g
jogurt řeckého typu
150
g
hořčice plnotučná
1
PL
okurky nakládané
8
ks
na kostičky + lák na dochucení
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev
2
ks
nastrouhané nahrubo nebo nakrájené na tenké nudličky
řapíkatý celer
3
ks
nadrobno
jablko
2
ks
červená, na kostičky
jarní cibulka
3
ks
na plátky
vejce
2
ks
vařená natvrdo, nasekaná
Postup
1
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale musejí zůstat pevné; trvá to zhruba 20 minut. Částečně prochladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky. Majonézu rozmíchejte s jogurtem, hořčicí a asi 4 lžícemi láku.
2
Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu bram- bor, osolte a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených přísad a polijte čtvrtinou ochucené majonézové zálivky. Postup opakujte do spotřebování všech surovin.
3
Opatrně podeberte rukama a krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba dokyselit nebo dosolit, a uložte do chladu na pár hodin rozležet.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů )
- Proč jíst celer aneb třeskutě dobrá vitamínová bomba za pár korun(59 receptů )
- Šest desítek nápadů, co s vařenými vejci aneb Kam s vejci na tvrdo(60 receptů )