Bramborový salát s řapíkatým celerem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3620 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 418 g
Tuky 169 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kousky celeru dodají salátu příjemnou křupavost.

Suroviny

brambory 1.5 kg
varný typ A, neloupané
majonéza 200 g
jogurt řeckého typu 150 g
hořčice plnotučná 1 PL
okurky nakládané 8 ks
na kostičky + lák na dochucení
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 2 ks
nastrouhané nahrubo nebo nakrájené na tenké nudličky
řapíkatý celer 3 ks
nadrobno
jablka 2 ks
červená, na kostičky
jarní cibulka 3 ks
na plátky
vejce 2 ks
vařená natvrdo, nasekaná

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale musejí zůstat pevné; trvá to zhruba 20 minut. Částečně prochladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky. Majonézu rozmíchejte s jogurtem, hořčicí a asi 4 lžícemi láku.

2 Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu bram- bor, osolte a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených přísad a polijte čtvrtinou ochucené majonézové zálivky. Postup opakujte do spotřebování všech surovin.

3 Opatrně podeberte rukama a krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba dokyselit nebo dosolit, a uložte do chladu na pár hodin rozležet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit