Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát s hráškem a avokádem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1922 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 141 g
Tuky 135 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá příloha ke smaženým pokrmům. Hodí se k tuňákovým placičkám stejně jako ke karbanátkům nebo sýrovému špízu.

Suroviny

Na zálivku
majonéza 150 ml
hořčice dijonská 2 ČL
petrželka 1 PL
nasekaná, lze nahradi bazalkou
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
malé, salátové
fazolky zelené 150 g
mražený hrášek 250 g
zralé

Postup

1

Fazolkám odkrojíme nebo ulámeme špičky a zakončení u stonku a pokrájíme je na asi 4cm kousky. Promícháme přísady na zálivku s 2 lžícemi vody, osolíme a opepříme.

2

Brambory uvaříme doměkka, trvá to asi 20 minut podle velikosti, a zchladíme je pod tekoucí studenou vodou. Necháme okapat a překrájíme podle velikosti napůl nebo na silné plátky.

3

Zvlášť uvaříme na páře fazolky a hrášek a rovněž zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme dobře okapat. Hrášek, fazolky a brambory opatrně promícháme se zálivkou.

4

Těsně před podáváním oloupáme, odpeckujeme a pokrájíme avokádo a promícháme ho s citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Vmícháme ho do salátu, případně dosolíme a podáváme jako přílohu k tuňákovým placičkám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín