Bramborový salát s hráškem a avokádem

Bramborový salát s hráškem a avokádem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1922 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 141 g
Tuky 135 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Dokonalá příloha ke smaženým pokrmům. Hodí se k tuňákovým placičkám stejně jako ke karbanátkům nebo sýrovému špízu.

Suroviny

Na zálivku
majonéza 150 ml
hořčice dijonská 2 ČL
petrželka 1 PL
nasekaná, lze nahradi bazalkou
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
brambory 400 g
malé salátové
fazolky zelené 150 g
mražený hrášek 250 g
avokádo 1 ks
zralé
citronová štáva 1 ČL
1 Fazolkám odkrojíme nebo ulámeme špičky a zakončení u stonku a pokrájíme je na asi 4cm kousky. Promícháme přísady na zálivku s 2 lžícemi vody, osolíme a opepříme.

2 Brambory uvaříme doměkka, trvá to asi 20 minut podle velikosti, a zchladíme je pod tekoucí studenou vodou. Necháme okapat a  překrájíme podle velikosti napůl nebo na silné plátky.

3
Zvlášť uvaříme na páře fazolky a hrášek a rovněž zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme dobře okapat. Hrášek, fazolky a brambory opatrně promícháme se zálivkou.

4 Těsně před podáváním oloupáme, odpeckujeme a pokrájíme avokádo a promícháme ho s citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Vmícháme ho do salátu, případně dosolíme a podáváme jako přílohu k tuňákovým placičkám.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit