0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát s hráškem a avokádem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1922 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 141 g
Tuky 135 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá příloha ke smaženým pokrmům. Hodí se k tuňákovým placičkám stejně jako ke karbanátkům nebo sýrovému špízu.

Suroviny

Na zálivku
majonéza 150 ml
hořčice dijonská 2 ČL
petrželka 1 PL
nasekaná, lze nahradi bazalkou
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na salát
brambory 400 g
malé, salátové
fazolky zelené 150 g
mražený hrášek 250 g
zralé
citronová šťáva 1 ČL

1 Fazolkám odkrojíme nebo ulámeme špičky a zakončení u stonku a pokrájíme je na asi 4cm kousky. Promícháme přísady na zálivku s 2 lžícemi vody, osolíme a opepříme.

2 Brambory uvaříme doměkka, trvá to asi 20 minut podle velikosti, a zchladíme je pod tekoucí studenou vodou. Necháme okapat a  překrájíme podle velikosti napůl nebo na silné plátky.

3 Zvlášť uvaříme na páře fazolky a hrášek a rovněž zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme dobře okapat. Hrášek, fazolky a brambory opatrně promícháme se zálivkou.

4 Těsně před podáváním oloupáme, odpeckujeme a pokrájíme avokádo a promícháme ho s citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Vmícháme ho do salátu, případně dosolíme a podáváme jako přílohu k tuňákovým placičkám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč