0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kokosová panna cotta s tropickým ovocem

Kokosová panna cotta s tropickým ovocem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1967 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 74 g
Tuky 177 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

želatina 1 PL
smetana 1 kelímek
kokosová
kokosové mléko 1 bal
smetana ke šlehání 2 hrnky
cukr 0.25 hrnku
ovoce
tropické ovoce - mango, kiwi, papája, ananas

Postup

1

V malé misce rovnoměrně nasypte želatinu přes 3 lžíce studené vody. Dejte stranou, aby změkla.

2

Ve středním hrnci zahřejte kokosovou smetanu a kokosové mléko na středním plameni, dokud nezačnou strany bublat. Snižte teplotu a zašlehejte změklou želatinu za stálého míchání, abyste se ujistili, že se úplně rozpustí.

3

Naplňte velkou misku studenou vodou. Kokosovou směs přeceďte do misky, která se snadno vejde do misky s vodou. Vložte do misky s vodou, aby vychladla, a každých pár minut míchejte gumovou stěrkou, dokud směs nezačne houstnout. Pokud směs začne tuhnout, ihned ji vyjměte.

4

Vyjměte misku s kokosovou směsí z misky s vodou. Vylijte vodu a vytřete misku do sucha. V suché misce smíchejte smetanu a cukrářský cukr, dokud se cukr nerozpustí. Vmícháme do kokosové směsi.

5

Kokosovou směs rozdělte rovnoměrně do pudinkových pohárků. Nechte ztuhnout, alespoň 4 hodiny.

6

Chcete-li podávat, přejeďte nožem kolem vnitřního okraje formiček a každou panna cottu převraťte na servírovací talíř. Na každou lžící dejte nakrájené ovoce.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: megan reeves

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit