0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kokosová panna cotta s tropickým ovocem

Kokosová panna cotta s tropickým ovocem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1967 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 74 g
Tuky 177 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

želatina 1 PL
smetana 1 kelímek
kokosová
kokosové mléko 1 bal
smetana ke šlehání 2 hrnky
cukr 0.25 hrnku
ovoce
tropické ovoce - mango, kiwi, papája, ananas

Postup

1

V malé misce rovnoměrně nasypte želatinu přes 3 lžíce studené vody. Dejte stranou, aby změkla.

2

Ve středním hrnci zahřejte kokosovou smetanu a kokosové mléko na středním plameni, dokud nezačnou strany bublat. Snižte teplotu a zašlehejte změklou želatinu za stálého míchání, abyste se ujistili, že se úplně rozpustí.

3

Naplňte velkou misku studenou vodou. Kokosovou směs přeceďte do misky, která se snadno vejde do misky s vodou. Vložte do misky s vodou, aby vychladla, a každých pár minut míchejte gumovou stěrkou, dokud směs nezačne houstnout. Pokud směs začne tuhnout, ihned ji vyjměte.

4

Vyjměte misku s kokosovou směsí z misky s vodou. Vylijte vodu a vytřete misku do sucha. V suché misce smíchejte smetanu a cukrářský cukr, dokud se cukr nerozpustí. Vmícháme do kokosové směsi.

5

Kokosovou směs rozdělte rovnoměrně do pudinkových pohárků. Nechte ztuhnout, alespoň 4 hodiny.

6

Chcete-li podávat, přejeďte nožem kolem vnitřního okraje formiček a každou panna cottu převraťte na servírovací talíř. Na každou lžící dejte nakrájené ovoce.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: megan reeves

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit