0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kokosová panna cotta s tropickým ovocem

Kokosová panna cotta s tropickým ovocem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1967 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 74 g
Tuky 177 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

želatina 1 PL
smetana 1 kelímek
kokosová
cukr ¼ hrnku
ovoce
tropické ovoce - mango, kiwi, papája, ananas

Postup

1

V malé misce rovnoměrně nasypte želatinu přes 3 lžíce studené vody. Dejte stranou, aby změkla.

2

Ve středním hrnci zahřejte kokosovou smetanu a kokosové mléko na středním plameni, dokud nezačnou strany bublat. Snižte teplotu a zašlehejte změklou želatinu za stálého míchání, abyste se ujistili, že se úplně rozpustí.

3

Naplňte velkou misku studenou vodou. Kokosovou směs přeceďte do misky, která se snadno vejde do misky s vodou. Vložte do misky s vodou, aby vychladla, a každých pár minut míchejte gumovou stěrkou, dokud směs nezačne houstnout. Pokud směs začne tuhnout, ihned ji vyjměte.

4

Vyjměte misku s kokosovou směsí z misky s vodou. Vylijte vodu a vytřete misku do sucha. V suché misce smíchejte smetanu a cukrářský cukr, dokud se cukr nerozpustí. Vmícháme do kokosové směsi.

5

Kokosovou směs rozdělte rovnoměrně do pudinkových pohárků. Nechte ztuhnout, alespoň 4 hodiny.

6

Chcete-li podávat, přejeďte nožem kolem vnitřního okraje formiček a každou panna cottu převraťte na servírovací talíř. Na každou lžící dejte nakrájené ovoce.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: megan reeves

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč