0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s kokosovým krémem a tropickým ovocem

Koláč s kokosovým krémem a tropickým ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč s kokosovým krémem a tropickým ovocem

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Pro zkušené Na formu cca 23 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6265 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 282 g
Tuky 477 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 225 g
+ na poprášení
moučkový cukr 25 g
máslo 125 g
vychlazené, na kostičky
vejce 1 ks
rozdělené na žloutek a bílek
mléko 1 PL
Na krém a dokončení
žloutek 8 ks
krupicový cukr 75 g
vanilková pasta 1 ČL
likér 1 PL
kokosový
kokos strouhaný 1 PL
exotické ovoce
zralé, na ozdobení – např. kaki, kiwi, karambola, mango, granátové jablko...

Postup

1

Mouku a cukr promíchejte ve velké míse metlou. Přidejte máslo a prsty rychle zpracujte do konzistence drobenky. Vlijte žloutek a mléko a rychle spojte do těsta. Zformujte těsto do tvaru disku, zabalte do potravinářské fólie a uložte na 30 minut do chladu.

2

Rozehřejte troubu na 200°C. Vychlazené těsto rozválejte na moukou poprášené pracovní ploše a přeneste do koláčové formy o průměru 23 cm, vytvarujte okraje. Dno propíchejte vidličkou a dejte znovu do chladu na 15 minut.

3

Položte na těsto pečicí papír a zatižte jej (např. fazolemi na pečení). Pečte 20 minut, pak vytáhněte z trouby, sundejte papír i zátěž. Potřete dno korpusu zbylým bílkem (našlehejte jej trochu vidličkou) a vraťte na 10 minut do trouby. Pak vyjměte a snižte teplotu na 150°C. Zkontrolujte, zda dno nemá trhlinky – pokud ano, vyspravte je kousky z odřezků syrového těsta, jinak by náplň vytékala a rozmáčela korpus. 

4

Na krém zlehka prošlehejte žloutky s cukrem. Smetanu a kokosové mléko zahřejte v rendlíku těsně pod bod varu. Přidejte vanilkovou pastu a za stálého šlehání vlijte pomalým praménkem do žloutků – krém by měl být hladký. Přelijte krém do nádoby s hubičkou (pokud se žloutky lehce srazily, použijte jemné sítko) . Vmíchejte likér a seberte lžící z povrchu případnou pěnu.

5

Nalijte krém do předpečeného korpusu a vraťte do trouby – pokud by se vám s korpusem s tekutou náplní špatně manipulovalo, nalijte nejdříve polovinu krému, vložte do trouby a teprve v troubě na povytažené mřížce dolijte . Překryjte velmi volně alobalem a dejte pozor, aby se nepřilepil na náplň.

6

Pečte přibližně 30 minut zakryté a poté odstraňte alobal a pečte zhruba dalších 10–15 minut, dokud povrch krému nezpevní. Střed by měl být stále trochu třaslavý (ovšem ne tekutý – podobně jako cheesecake).

7

Nechte koláč zcela vychladnout ve formě na mřížce. Pak posypte kokosem. Ovoce nakrájejte na plátky, vyskládejte na koláč a poházejte semínky granátového jablka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč