Tartaletky
Tarteletka je zdrobnělina francouzského slova „tarte“, což znamená koláč, tedy koláček. Připravuje z křehkého máslového těsta, které se peče v malých nízkých formách. Upečené košíčky se plní nejrůznějšími krémy a zdobí drobným ovocem. Mezi oblíbenými náplněmi do tartaletek patří lemon curd, čokoládová ganache i slaný karamel. Nevíte, jak si tartaletky upéct a hledáte osvědčený recept? U nás ho najdete!
...
- Stejně jako makronky, cupcaky nebo profiterolky se tartaletky staly oblíbenou součástí candy barů na svatebních hostinách i jiných oslavách.
- Výhodou tartaletkových korpusů je, že v uzavřené krabičce vydrží až dva týdny a s jejich naplněním nemusíte příliš spěchat.
- Mimo citrónové, čokoládové a karamelové náplně jim sluší i pudinkovo-máslový krém (crème pâtissière), který je typický pro žloutkové věnečky nebo krémeš.
- Koláčky zdobte podle své fantazie – drobné čerstvé ovoce, oříšky, čokoládové hobliny, lyofilizované ovoce, jedlé květy, lístky meduňky nebo nejrůznější cukrové zdobení.
Celý popis