Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangovo-broskvový páj
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Na 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3906 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 275 g
Tuky 278 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mango skvěle ladí s krémovým sýrem v cheesecaku nebo se smetanou v pěně, panna cottě či pudinku. Je z něj báječný sorbet (třeba v kombinaci se zázvorem) a plátky manga vypadají skvěle na tarte tatin. Do pájů využijete klidně i kompotované!

Suroviny

Na křehké těsto
sůl 1 špetka
máslo 225 g
studené, na kostičky
na potření těsta
na posypání těsta
Na náplň
broskvový kompot 1 ks
1 velká konzerva půlených broskví – 850 g
mangový kompot 2 ks
2 konzervy plátků manga – 425 g, lze nahradit 500 g zralého čerstvého manga
limetová šťáva 1 ČL
kardamom ¼ ČL
mletý
vanilka ½ ČL
mletá
škrob 2 PL
kukuřičný
hnědý cukr 2 PL
podle sladkosti ovoce
na kousky

Postup

1

Promíchejte v míse obě mouky, cukr a špetku soli. Přidejte máslo a rychle zpracujte do konzistence drobenky. Pak přilévejte 4–6 lžic ledové vody podle potřeby, aby vzniklo soudržné těsto. Rozdělte je na poloviny, každou zploštěte do disku, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.

2

Broskve a mango na náplň nechte okapat, nakrájejte na plátky, pokapejte limetovou šťávou a promíchejte s kořením a škrobem. Troubu předehřejte na 180°C.

3

Polovinu těsta rozválejte na placku o průměru 28 cm a přeneste do koláčové formy, abyste pokryli dno i boky. Propíchejte dno vidličkou a předpečte 10 minut. Nechte trochu zchladnout, pak na koláč naskládejte po vrstvách mango a broskve. Každou vrstvu posypte troškou cukru a poklaďte kousky másla. Vyválejte druhý plát těsta, aby pohodlně přikryl vršek formy. Přitiskněte těsto na vršek koláče, přečnívající těsto odřízněte a pak okraje spojte. Potřete vršek koláče bílkem rozšlehaným s troškou vody, posypte krupicovým cukrem a do koláče prořízněte otvory, aby mohla unikat pára. Dejte do trouby a pečte 40–50 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...