0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mangovo-broskvový páj
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Na 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3906 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 275 g
Tuky 278 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mango skvěle ladí s krémovým sýrem v cheesecaku nebo se smetanou v pěně, panna cottě či pudinku. Je z něj báječný sorbet (třeba v kombinaci se zázvorem) a plátky manga vypadají skvěle na tarte tatin. Do pájů využijete klidně i kompotované!

Suroviny

Na křehké těsto
mouka pšeničná hladká 260 g
mouka mandlová 65 g
moučkový cukr 2 ČL
sůl 1 špetka
máslo 225 g
studené, na kostičky
bílek 1 ks
na potření těsta
krupicový cukr 1 ČL
na posypání těsta
Na náplň
broskvový kompot 1 ks
1 velká konzerva půlených broskví – 850 g
mangový kompot 2 ks
2 konzervy plátků manga – 425 g, lze nahradit 500 g zralého čerstvého manga
limetová šťáva 1 ČL
kardamom 0.25 ČL
mletý
vanilka 0.5 ČL
mletá
škrob 2 PL
kukuřičný
hnědý cukr 2 PL
podle sladkosti ovoce
máslo 4 PL
na kousky

1 Promíchejte v míse obě mouky, cukr a špetku soli. Přidejte máslo a rychle zpracujte do konzistence drobenky. Pak přilévejte 4–6 lžic ledové vody podle potřeby, aby vzniklo soudržné těsto. Rozdělte je na poloviny, každou zploštěte do disku, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.

2 Broskve a mango na náplň nechte okapat, nakrájejte na plátky, pokapejte limetovou šťávou a promíchejte s kořením a škrobem. Troubu předehřejte na 180°C.

Polovinu těsta rozválejte na placku o průměru 28 cm a přeneste do koláčové formy, abyste pokryli dno i boky. Propíchejte dno vidličkou a předpečte 10 minut. Nechte trochu zchladnout, pak na koláč naskládejte po vrstvách mango a broskve. Každou vrstvu posypte troškou cukru a poklaďte kousky másla. Vyválejte druhý plát těsta, aby pohodlně přikryl vršek formy. Přitiskněte těsto na vršek koláče, přečnívající těsto odřízněte a pak okraje spojte. Potřete vršek koláče bílkem rozšlehaným s troškou vody, posypte krupicovým cukrem a do koláče prořízněte otvory, aby mohla unikat pára. Dejte do trouby a pečte 40–50 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit