Mango skvěle ladí s krémovým sýrem v cheesecaku nebo se smetanou v pěně, panna cottě či pudinku. Je z něj báječný sorbet (třeba v kombinaci se zázvorem) a plátky manga vypadají skvěle na tarte tatin. Do pájů využijete klidně i kompotované!
Suroviny
Postup
Promíchejte v míse obě mouky, cukr a špetku soli. Přidejte máslo a rychle zpracujte do konzistence drobenky. Pak přilévejte 4–6 lžic ledové vody podle potřeby, aby vzniklo soudržné těsto. Rozdělte je na poloviny, každou zploštěte do disku, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
Broskve a mango na náplň nechte okapat, nakrájejte na plátky, pokapejte limetovou šťávou a promíchejte s kořením a škrobem. Troubu předehřejte na 180°C.
Polovinu těsta rozválejte na placku o průměru 28 cm a přeneste do koláčové formy, abyste pokryli dno i boky. Propíchejte dno vidličkou a předpečte 10 minut. Nechte trochu zchladnout, pak na koláč naskládejte po vrstvách mango a broskve. Každou vrstvu posypte troškou cukru a poklaďte kousky másla. Vyválejte druhý plát těsta, aby pohodlně přikryl vršek formy. Přitiskněte těsto na vršek koláče, přečnívající těsto odřízněte a pak okraje spojte. Potřete vršek koláče bílkem rozšlehaným s troškou vody, posypte krupicovým cukrem a do koláče prořízněte otvory, aby mohla unikat pára. Dejte do trouby a pečte 40–50 minut.