Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mangovo-broskvový páj

Mango skvěle ladí s krémovým sýrem v cheesecaku nebo se smetanou v pěně, panna cottě či pudinku. Je z něj báječný sorbet (třeba v kombinaci se zázvorem) a plátky manga vypadají skvěle na tarte tatin. Do pájů využijete klidně i kompotované!

Vydání: 2019/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8 porcí
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení těsta 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Koláč

Ingredience

    NA KŘEHKÉ TĚSTO

    • 260 g hladké mouky
    • 65 g mandlové mouky
    • 2 lžičky moučkového cukru
    • špetka soli
    • 225 g studeného másla, nakrájeného na kostičky
    • bílek na potření těsta
    • 1 lžička krupicového cukru na posypání těsta

    NA NÁPLŇ

    • 1 velká konzerva půlených broskví (850 g)
    • 2 konzervy plátků manga (425 g) nebo 500 g zralého čerstvého manga
    • 1 lžička limetové šťávy
    • 1/4 lžičky mletého kardamomu
    • 1/2 lžičky mleté vanilky
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • 1–2 lžíce hnědého cukru (podle sladkosti ovoce)
    • 4 lžíce másla, nakrájeného na kousky

Příprava jídla

1 Promíchejte v míse obě mouky, cukr a špetku soli. Přidejte máslo a rychle zpracujte do konzistence drobenky. Pak přilévejte 4–6 lžic ledové vody podle potřeby, aby vzniklo soudržné těsto. Rozdělte je na poloviny, každou zploštěte do disku, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.

2 Broskve a mango na náplň nechte okapat, nakrájejte na plátky, pokapejte limetovou šťávou a promíchejte s kořením a škrobem. Troubu předehřejte na 180°C.

Polovinu těsta rozválejte na placku o průměru 28 cm a přeneste do koláčové formy, abyste pokryli dno i boky. Propíchejte dno vidličkou a předpečte 10 minut. Nechte trochu zchladnout, pak na koláč naskládejte po vrstvách mango a broskve. Každou vrstvu posypte troškou cukru a poklaďte kousky másla. Vyválejte druhý plát těsta, aby pohodlně přikryl vršek formy. Přitiskněte těsto na vršek koláče, přečnívající těsto odřízněte a pak okraje spojte. Potřete vršek koláče bílkem rozšlehaným s troškou vody, posypte krupicovým cukrem a do koláče prořízněte otvory, aby mohla unikat pára. Dejte do trouby a pečte 40–50 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mandarinková bábovka s rooibos karamelem

Nepečené cheesecake řezy s mučenkou

Krémový banánový koláč podle Momofuku

Kiwi sorbet

Dezerty s exotickým ovocem aneb Sladká vůně dálek

Přidat komentář