Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Těsto
mouka pšeničná polohrubá
500
g
žloutek
2
ks
krupicový cukr
100
g
máslo
80
g
mléko
250
ml
sůl
droždí
30
g
tuk
na vymazání plechu
na potření
Náplň
tvaroh měkký
500
g
moučkový cukr
5
PL
vanilkový cukr
1
ks
žloutek
1
ks
drobenka
Postup
1
Z droždí, 2 lžic cukru, 2 lžic mouky a vlažného mléka připravíme kvásek, který nehcáme v teple vykynout.
2
Do mísy dáme mouky, přidáme kvásek, žloutky, cukr, rozpuštěné máslo a osolené vlažné mléko. Vypracujeme vláčné těsto, necháme vykynout, rozprostřeme na tukem vymazany plech a potřeme tvarohem utřeným se žloutkem a cukrem.
3
Na tvaroh klademe nakrájené kousky reveně, trochu ji jeste posypeme krupicovym cukrem a nakonec dáme drobenku. Okrajové těsto potřeme rozšlehaným bílkem a koláč necháme ještě 10 minut kynout.
4
Pečeme v předehřáté troubě dozlatova cca na 160 stupnu. Tvaroh muzete udelat sladsi a tu rebarboru pak opravdu posypte jeste cukrem, jinak by to bylo kyselé.Je to opravdu výborný koláč.
Foto: Bakesbybrownsugar.com