0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rebarborovo-jahodový koláč s luxusní drobenkou

Rebarborovo-jahodový koláč s luxusní drobenkou
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Rebarborovo-jahodový koláč s luxusní drobenkou

3.6/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Na 10–12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5134 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 441 g
Tuky 319 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně nakyslá rebarbora je do jednoduchých koláčů či buchet na plech jako stvořená. Nejlepší jsou ty, ve kterých ji zkombinujete se sladšími druhy ovoce, třeba šťavnatými jahodami. Luxusní ořechová drobenka dodá koláči na křupavosti.

Suroviny

oloupaná a nakrájená na cca 2cm kousky
jahody 250 g
nakrájené na kostičky
krupicový cukr 150 g
máslo 150 g
změklé
vanilkový cukr 2 PL
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 200 g
lískové oříšky 100 g
mleté
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
Na drobenku a posypání
mouka pšeničná hladká 3 PL
lískové oříšky 4 PL
mleté
hnědý cukr 50 g
skořice ½ ČL
mletá
máslo 60 g
nakrájené na kostičky
mandle plátky 2 PL
či nasekané loupané lískové oříšky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C; máte-li na výběr, volte horkovzduch. Otevírací dortovou formu o průměru cca 20 cm vyložte pečicím papírem.

2

Rebarboru a jahody promíchejte v míse se 2 lžícemi krupicového cukru. V míse vyšlehejte máslo s vanilkovým a zbývajícím krupicovým cukrem dokrémova. Po jednom přidejte vejce a vyšlehejte do bledé pěny. Mouku důkladně promíchejte v misce s mletými oříšky a kypřicím práškem a střídavě s podmáslím ji po troškách stěrkou vmíchávejte do vaječné pěny. Zhruba 1/4 směsi rebarbory a jahod zlehka vmíchejte do těsta, pak ho nalijte do připravené formy. Jemně uhlaďte a navrch rozdělte zbývající rebarboru s jahodami. 

3

Na drobenku nasypte do mísy mouku, mleté oříšky, cukr, mletou skořici a máslo. Promněte tak, aby směs připomínala strouhanku, a rovnoměrně nasypte na rebarboru s jahodami, poté posypte mandlovými lupínky či nasekanými oříšky. Pečte v předehřáté troubě cca 50 minut (špejle zapíchnutá doprostřed by měla vyjít bez známek syrového těsta). Pokud by koláč moc rychle tmavl, zakryjte ho alobalem. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout ve formě, pak vyjměte a krájejte.

4

Doplnit můžete šlehačkou, crème fraîche či obyčejnou zakysanou smetanou.

Fotografie a recept převzaty z Image Professionals.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč