Rychlá a snadná bezmasá večeře, která nadchne milovníky středomořské kuchyně.
NÁŠ TIP: MILUJETE CIZRNU? PŘIPRAVTE SI TAKÉ JEDNODUCHOU CIZRNU NA PAPRICE
Suroviny
olivový olej
1
PL
chilli paprička
1
ks
očištěná, najemno, možno nahradit 1 lžičkou vloček nebo 0,5 lžičky drceného chilli
zázvor (čerstvý)
1
ČL
čerstvý, najemno
cizrna vařená
400
g
scezené a propláchnuté
baby špenát
200
g
paprika červená
3
ks
pečená, naložená, pokrájemná
sýr halloumi
100
g
prodává Farah / obchody s řeckými specialitami, možno nahradit jadelem, na silné plátky
citronová šťáva
3
PL
z jednoho citronu
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Olej zahřejte v kastrolu a minutu na něm smažte chilli a zázvor. Vmíchejte cizrnu, špenát i kousky papriky, osolte, opepřete. Přikryjte a na mírném plameni duste 3–4 minuty, aby špenát zavadl a cizrna se prohřála. Občas promíchejte.
2
Mezitím nasucho rozpalte malou nepřilnavou pánev. Plátky sýra opékejte z každé strany minutu dvě, aby zezlátl. Do cizrny pak vmíchejte citronovou šťávu a vše rozdělte na talíře. Navrch položte po třech plátcích sýra a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )