Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněná cizrna s opečeným sýrem

Kořeněná cizrna s opečeným sýrem

4/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1019 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 76 g
Tuky 47 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná bezmasá večeře, která nadchne milovníky středomořské kuchyně.

NÁŠ TIP: MILUJETE CIZRNU? PŘIPRAVTE SI TAKÉ JEDNODUCHOU CIZRNU NA PAPRICE

Skryt pre seznam

Suroviny

olivový olej 1 PL
očištěná, najemno, možno nahradit 1 lžičkou vloček nebo 0,5 lžičky drceného chilli
zázvor (čerstvý) 1 ČL
čerstvý, najemno
scezené a propláchnuté
pečená, naložená, pokrájemná
prodává Farah / obchody s řeckými specialitami, možno nahradit jadelem, na silné plátky
z jednoho citronu
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Olej zahřejte v kastrolu a minutu na něm smažte chilli a zázvor. Vmíchejte cizrnu, špenát i kousky papriky, osolte, opepřete. Přikryjte a na mírném plameni duste 3–4 minuty, aby špenát zavadl a cizrna se prohřála. Občas promíchejte.

2

Mezitím nasucho rozpalte malou nepřilnavou pánev. Plátky sýra opékejte z každé strany minutu dvě, aby zezlátl. Do cizrny pak vmíchejte citronovou šťávu a vše rozdělte na talíře. Navrch položte po třech plátcích sýra a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín