0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněná cizrna s opečeným sýrem

Kořeněná cizrna s opečeným sýrem

3.9/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1019 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 76 g
Tuky 47 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná bezmasá večeře, která nadchne milovníky středomořské kuchyně.

Suroviny

olivový olej 1 PL
chilli paprička 1 ks
očištěná, najemno, možno nahradit 1 lžičkou vloček nebo 0,5 lžičky drceného chilli
zázvor (čerstvý) 1 ČL
čerstvý, najemno
scezené a propláchnuté
paprika červená 3 ks
pečená, naložená, pokrájemná
prodává Farah / obchody s řeckými specialitami, možno nahradit jadelem, na silné plátky
citronová šťáva 3 PL
z jednoho citronu
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1 Olej zahřejte v kastrolu a minutu na něm smažte chilli a zázvor. Vmíchejte cizrnu, špenát i kousky papriky, osolte, opepřete. Přikryjte a na mírném plameni duste 3–4 minuty, aby špenát zavadl a cizrna se prohřála. Občas promíchejte.
 

2 Mezitím nasucho rozpalte malou nepřilnavou pánev. Plátky sýra opékejte z každé strany minutu dvě, aby zezlátl. Do cizrny pak vmíchejte citronovou šťávu a vše rozdělte na talíře. Navrch položte po třech plátcích sýra a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč