Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskový ořechový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 33
Do 30 minut Velmi snadné na sklenici o objemu 1l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2611 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 475 g
Tuky 44 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Směs na vánoční ořechový chlebíček patří k našim oblíbeným jedlým dárkům.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
skořice ½ ČL
mletá
sůl ½ ČL
hnědý cukr 110 g
krystalový cukr 100 g
čokoládové pecičky 100 g
drobné
nahrubo nasekané

Postup

1

Promíchejte 300 g hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku, 1 lžičku jedlé sody, 1/2 lžičky mleté skořice a 1/2 lžičky soli. Do sklenice navrstvěte odspoda polovinu moučné směsi, 110 g přírodního cukru, 100 g krystalového cukru, 90 g ovesných vloček, druhou polovinu moučné směsi, 100 g drobných čokoládových čoček a 50 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů.

2

Sklenici opatřete visačkou s receptem na bleskový ořechový chlebíček (na 1 formu): V míse prošlehejte 325 ml podmáslí, 2 vejce a 60 g rozpuštěného másla. Promíchejte s obsahem dárkové sklenice – lehce, není třeba rozmíchávat dohladka. Těsto vlijte do vymazané a vysypané chlebíčkové formy o objemu zhruba 2,25 litru. Pečte při 180 °C dozlatova asi 60 minut.

TIPY & TRIKY
Čokoládové čočky od různých výrobců koupíte v potřebách pro cukráře, například na www.cokolada-amedei.cz. V běžné obchodní síti hledejte čokoládové čočky mezi polevami, například od firmy Carla. Čočky můžete nahradit nahrubo nasekanou čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...