0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněná rýže s panýrem a hráškem

Kořeněná rýže s panýrem a hráškem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Kořeněná rýže s panýrem a hráškem

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1738 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 226 g
Tuky 61 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K přípravě této jednoduché večeře inspirované indickou kuchyní vám postačí jenom pár surovin. Po prvním ochutnání se ovšem rychle přesvědčíte, že k famoznímu výsledku občas stačí opravdu málo!

Suroviny

rýže basmati 250 g
uvařená, přírodní
rostlinný olej 2 PL
panýr 200 g
nebo jiný sýr vhodný k opékání
kari pasta 2 PL
mražený hrášek 100 g
prolitý horkou vodou
máta 1 hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
klínky
naan
či jiné chlebové placky

Postup

1

Pokud ji nemáte v mrazáku, uvařte rýži.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Opečte na něm ze všech stran dozlatova sýr nakrájený na kostky. 

3

Přidejte kari pastu a nechte ji rozvonět. Přidejte rýži a hrášek, všechno promíchejte. 

4

Do jogurtu vmíchejte mátu a sůl a pepř podle chuti. Rýži rozdělte do 2 misek a podávejte pokapanou jogurtem, doplněnou klínky citronu a chlebovými plackami.

NĚCO NAVÍC
Na 250 g uvařené přírodní rýže basmati je třeba uvařit cca 130 g suché.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč