K přípravě této jednoduché večeře inspirované indickou kuchyní vám postačí jenom pár surovin. Po prvním ochutnání se ovšem rychle přesvědčíte, že k famoznímu výsledku občas stačí opravdu málo!
Suroviny
rýže basmati
250
g
uvařená, přírodní
rostlinný olej
2
PL
panýr
200
g
nebo jiný sýr vhodný k opékání
kari pasta
2
PL
mražený hrášek
100
g
prolitý horkou vodou
jogurt bílý
4
PL
máta
1
hrst
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
klínky
či jiné chlebové placky
Postup
1
Pokud ji nemáte v mrazáku, uvařte rýži.
2
V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Opečte na něm ze všech stran dozlatova sýr nakrájený na kostky.
3
Přidejte kari pastu a nechte ji rozvonět. Přidejte rýži a hrášek, všechno promíchejte.
4
Do jogurtu vmíchejte mátu a sůl a pepř podle chuti. Rýži rozdělte do 2 misek a podávejte pokapanou jogurtem, doplněnou klínky citronu a chlebovými plackami.
NĚCO NAVÍC
Na 250 g uvařené přírodní rýže basmati je třeba uvařit cca 130 g suché.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.