0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse

Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse

4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1789 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 28 g
Tuky 167 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavná, ve všech francouzských kuchařkách etablovaná úprava, dá šťavnatému masu skvěle vyniknout!

Suroviny

houby 50 g
sušené, namočené ve vodě či mléce a čtvrt hodiny povařené, lze nahradit 250 g čerstvých hub,
máslo 100 g
na dušení hub a na opečení kuřete
kuře 1 ks
co nejkvalitnějsí, naporcované
cibule 2 ks
malé, jemně nakrájené
česnek 2 stroužky
oloupané, na plátky
tymián
bobkový list
sůl
pepř
žloutek 1 ks
smetana ke šlehání 150 ml
1.  Čerstvé houby nakrájejte na plátky, povařené sušené slijte. Poduste je v kastrůlku na másle doměkka – trvá to asi čtvrt hodiny – a uchovejte na teple. Zbylé máslo rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu a dozlatova na něm ze všech stran opečte jednotlivé porce kuřete.

2.  Podlijte trochou vody, přisypte cibulku a česnek, vložte koření, osolte a opepřete. Asi hodinu duste na mírném plameni.

3.  Kuře vyjměte a omáčku přeceďte. Potom ji v kastrole zalijte smetanou s rozšlehaným žloutkem a přidejte povařené houby. Krátce je spolu prohřejte, ale už nevařte; žloutek by se srazil a omáčka by nebyla tak hladká. Vložte porce kuřete, a je-li třeba, ještě všechno prohřejte.

Komentáře

Anonym

Kto mi poradí, kde na Slovensku alebo aspoň na Morave zoženiem bio kurence a vobec bio mäso? Ď.

Anonym

ahoj, bio maso (hovězí, vepřové) seženeš na Slovensku v Tescu. Bio kuře nenabízí žádný řetězec kvůli vysoké ceně - odhadem by stálo cca 300 Kč/kg.

Eva Pasková

Je to moc zajímavá variace úpravy kuřecího masa. Klasické kuře na smetaně se vedle této pochoutky může jít schovat :) Použila jsem běžně dostupné kuřecí maso (biokuřecí masko bohužel k dispozici nemám) a výsledek byl výborný.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit