Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse

Kuře na smetaně podle způsobu z Bresse

4.8/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1789 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 28 g
Tuky 167 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavná, ve všech francouzských kuchařkách etablovaná úprava, dá šťavnatému masu skvěle vyniknout!

Suroviny

houby 50 g
sušené, namočené ve vodě či mléce a čtvrt hodiny povařené, lze nahradit 250 g čerstvých hub,
máslo 100 g
na dušení hub a na opečení kuřete
kuře 1 ks
co nejkvalitnějsí, naporcované
malé, jemně nakrájené
česnek 2 stroužky
oloupané, na plátky
tymián
sůl
pepř

Postup

1
Čerstvé houby nakrájejte na plátky, povařené sušené slijte. Poduste je v kastrůlku na másle doměkka - trvá to asi čtvrt hodiny - a uchovejte na teple. Zbylé máslo rozehřejte ve velkém silnostěnném kastrolu a dozlatova na něm ze všech stran opečte jednotlivé porce kuřete.

2
Podlijte trochou vody, přisypte cibulku a česnek, vložte koření, osolte a opepřete. Asi hodinu duste na mírném plameni.

3
Kuře vyjměte a omáčku přeceďte. Potom ji v kastrole zalijte smetanou s rozšlehaným žloutkem a přidejte povařené houby. Krátce je spolu prohřejte, ale už nevařte; žloutek by se srazil a omáčka by nebyla tak hladká. Vložte porce kuřete, a je-li třeba, ještě všechno prohřejte.

Komentáře

09.04.2010 14:26
Je to moc zajímavá variace úpravy kuřecího masa. Klasické kuře na smetaně se vedle této pochoutky může jít schovat :) Použila jsem běžně dostupné kuřecí maso (biokuřecí masko bohužel k dispozici nemám) a výsledek byl výborný.
13.09.2007 20:22
Recept se nachází v č.1/07, str.68
28.06.2007 10:56
Kto mi poradí, kde na Slovensku alebo aspoň na Morave zoženiem bio kurence a vobec bio mäso? Ď.
29.06.2007 21:58
ahoj, bio maso (hovězí, vepřové) seženeš na Slovensku v Tescu. Bio kuře nenabízí žádný řetězec kvůli vysoké ceně - odhadem by stálo cca 300 Kč/kg.

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...