Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sendvič s krémovou kukuřicí

Pořádně vydatná snídaně – kde jinde si ji dát než v Texasu... Ve státě, kde se zrodila tex-mex kuchyně!

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Sendvič

Ingredience

    • 125g másla, studeného, na kostičky
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 300g uzených žeber
    • 5 kukuřičných klasů, očištěných
    • 500ml mléka nebo smetany 12%
    • sůl
    • šťáva z 1–2 limetek
    • 8 pošírovaných vajec
    • tousty k podávání

    NA RELISH

    • 50ml olivového oleje
    • 30ml limetkové šťávy
    • 2 nakládané chilli papričky jalapeño, nakrájené najemno
    • 1 jarní cibulka, nakrájená na kolečka
    • 1/2 stroužku česneku, nadrobno
    • 2 lžíce koriandru, nasekaného nahrubo 

Příprava jídla

1 Rozehřejte v rendlíku lžíci másla, přisypte cibuli, česnek a zvolna opékejte, aby cibule změkla. Přidejte žebra a ještě minutu dvě opékejte. Mezitím z kukuřice okrájejte zrna a klasy nakrájejte na kusy. Vše vsypte do hrnce, přilijte mléko, osolte, zakryjte pokličkou a zvolna vařte asi 12–15 minut, dokud kukuřice nezměkne. Slijte, tekutinu uschovejte a vyjměte žebra a klasy.

2 Z žeber oberte maso. Kukuřičná zrnka vsypte do mixéru a rozmixujte na hrubší pyré, podle potřeby přilévejte uschovanou tekutinu. Kukuřičné pyré přesuňte do pánve, postupně vmíchejte máslo a limetovou šťávu, osolte, promíchejte a udržujte teplé.

3 Na relish promíchejte všechny suroviny (kromě koriandru), osolte a dejte stranou. Koriandr přidejte až těsně před podáváním.

4 Podávejte s pošírovaným vejcem a tousty a masem ze žeber. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sobotní salát z trhu

Svěží zapečené nachos

Jambalaya

Limetový páj

Pečené vepřové s jablečným salátem

Krabí placičky

Cosmopolitan

Recept jako suvenýr

Recept jako suvenýr

REKLAMA

Přidat komentář