Sendvič s krémovou kukuřicí

Sendvič s krémovou kukuřicí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7141 kcal
Bílkoviny 284 g
Cukr 806 g
Tuky 320 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádně vydatná snídaně – kde jinde si ji dát než v Texasu... Ve státě, kde se zrodila tex-mex kuchyně!

Suroviny

máslo 125 g
studené, na kostičky
cibule červená 1 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
uzené maso 300 g
žebra
kukuřice 5 ks
klasy, očištěné
mléko 500 ml
lze nahradit 12% smetanou
sůl
limetová šťáva
z 1–2 limetek
vejce 8 ks
pošírovaná
toustový chléb 8 plátků
opečených
Na relish
olivový olej 50 ml
limetová šťáva 30 ml
chilli paprička 2 ks
naládané jalapeño, najemno
jarní cibulka 1 ks
na kolečka
česnek 0.5 stroužku
nadrobno
koriandr 2 PL
čerstvý, nahrubo

1 Rozehřejte v rendlíku lžíci másla, přisypte cibuli, česnek a zvolna opékejte, aby cibule změkla. Přidejte žebra a ještě minutu dvě opékejte. Mezitím z kukuřice okrájejte zrna a klasy nakrájejte na kusy. Vše vsypte do hrnce, přilijte mléko, osolte, zakryjte pokličkou a zvolna vařte asi 12–15 minut, dokud kukuřice nezměkne. Slijte, tekutinu uschovejte a vyjměte žebra a klasy.

2 Z žeber oberte maso. Kukuřičná zrnka vsypte do mixéru a rozmixujte na hrubší pyré, podle potřeby přilévejte uschovanou tekutinu. Kukuřičné pyré přesuňte do pánve, postupně vmíchejte máslo a limetovou šťávu, osolte, promíchejte a udržujte teplé.

3 Na relish promíchejte všechny suroviny (kromě koriandru), osolte a dejte stranou. Koriandr přidejte až těsně před podáváním.

4 Podávejte s pošírovaným vejcem a tousty a masem ze žeber. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit