0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sendvič s krémovou kukuřicí

Sendvič s krémovou kukuřicí

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7141 kcal
Bílkoviny 284 g
Sacharidy 806 g
Tuky 320 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádně vydatná snídaně – kde jinde si ji dát než v Texasu... Ve státě, kde se zrodila tex-mex kuchyně!

Suroviny

máslo 125 g
studené, na kostičky
cibule červená 1 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
žebra
klasy, očištěné
mléko 500 ml
lze nahradit 12% smetanou
sůl
limetová šťáva
z 1–2 limetek
vejce 8 ks
pošírovaná
toustový chléb 8 plátků
opečených
Na relish
olivový olej 50 ml
limetová šťáva 30 ml
chilli paprička 2 ks
naládané jalapeño, najemno
jarní cibulka 1 ks
na kolečka
česnek ½ stroužku
nadrobno
koriandr čerstvý 2 PL
čerstvý, nahrubo

1 Rozehřejte v rendlíku lžíci másla, přisypte cibuli, česnek a zvolna opékejte, aby cibule změkla. Přidejte žebra a ještě minutu dvě opékejte. Mezitím z kukuřice okrájejte zrna a klasy nakrájejte na kusy. Vše vsypte do hrnce, přilijte mléko, osolte, zakryjte pokličkou a zvolna vařte asi 12–15 minut, dokud kukuřice nezměkne. Slijte, tekutinu uschovejte a vyjměte žebra a klasy.

2 Z žeber oberte maso. Kukuřičná zrnka vsypte do mixéru a rozmixujte na hrubší pyré, podle potřeby přilévejte uschovanou tekutinu. Kukuřičné pyré přesuňte do pánve, postupně vmíchejte máslo a limetovou šťávu, osolte, promíchejte a udržujte teplé.

3 Na relish promíchejte všechny suroviny (kromě koriandru), osolte a dejte stranou. Koriandr přidejte až těsně před podáváním.

4 Podávejte s pošírovaným vejcem a tousty a masem ze žeber. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč