Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič s krémovou kukuřicí
Sendvič s krémovou kukuřicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sendvič s krémovou kukuřicí

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7141 kcal
Bílkoviny 284 g
Sacharidy 806 g
Tuky 320 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pořádně vydatná snídaně – kde jinde si ji dát než v Texasu... Ve státě, kde se zrodila tex-mex kuchyně!

Suroviny

máslo 125 g
studené, na kostičky
nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno
žebra
klasy, očištěné
mléko 500 ml
lze nahradit 12% smetanou
sůl
limetová šťáva
z 1–2 limetek
vejce 8 ks
pošírovaná
opečených
Na relish
olivový olej 50 ml
limetová šťáva 30 ml
naládané jalapeño, najemno
jarní cibulka 1 ks
na kolečka
česnek ½ stroužku
nadrobno
koriandr čerstvý 2 PL
čerstvý, nahrubo

Postup

1

Rozehřejte v rendlíku lžíci másla, přisypte cibuli, česnek a zvolna opékejte, aby cibule změkla. Přidejte žebra a ještě minutu dvě opékejte. Mezitím z kukuřice okrájejte zrna a klasy nakrájejte na kusy. Vše vsypte do hrnce, přilijte mléko, osolte, zakryjte pokličkou a zvolna vařte asi 12–15 minut, dokud kukuřice nezměkne. Slijte, tekutinu uschovejte a vyjměte žebra a klasy.

2

Z žeber oberte maso. Kukuřičná zrnka vsypte do mixéru a rozmixujte na hrubší pyré, podle potřeby přilévejte uschovanou tekutinu. Kukuřičné pyré přesuňte do pánve, postupně vmíchejte máslo a limetovou šťávu, osolte, promíchejte a udržujte teplé.

3

Na relish promíchejte všechny suroviny (kromě koriandru), osolte a dejte stranou. Koriandr přidejte až těsně před podáváním.

4

Podávejte s pošírovaným vejcem a tousty a masem ze žeber.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...