Pořádně vydatná snídaně – kde jinde si ji dát než v Texasu... Ve státě, kde se zrodila tex-mex kuchyně!
Suroviny
Postup
Rozehřejte v rendlíku lžíci másla, přisypte cibuli, česnek a zvolna opékejte, aby cibule změkla. Přidejte žebra a ještě minutu dvě opékejte. Mezitím z kukuřice okrájejte zrna a klasy nakrájejte na kusy. Vše vsypte do hrnce, přilijte mléko, osolte, zakryjte pokličkou a zvolna vařte asi 12–15 minut, dokud kukuřice nezměkne. Slijte, tekutinu uschovejte a vyjměte žebra a klasy.
Z žeber oberte maso. Kukuřičná zrnka vsypte do mixéru a rozmixujte na hrubší pyré, podle potřeby přilévejte uschovanou tekutinu. Kukuřičné pyré přesuňte do pánve, postupně vmíchejte máslo a limetovou šťávu, osolte, promíchejte a udržujte teplé.
Na relish promíchejte všechny suroviny (kromě koriandru), osolte a dejte stranou. Koriandr přidejte až těsně před podáváním.
Podávejte s pošírovaným vejcem a tousty a masem ze žeber.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )