Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sobotní salát z trhu

Sobotní salát z trhu

3.8/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3841 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 454 g
Tuky 142 g
Vláknina 85 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snad v žádném státě nedbají jeho obyvatelé o své zdraví (a také o tělo) tak, jako v Kalifornii, kde jsme se inpirovali. Jí a vaří se tam lokálně, zdravě, z čerstvých a nejlépe také bio surovin. 

Související recepty

Suroviny

rýže dlouhozrnná 1 hrnek
natural
olivový olej 2 PL
cizrna 400 g
z konzervy, propláchnutá, okapaná
koření 1 PL
ras el hanout – koupíte např. na www.koreni.cz
střední
velká, žlutá, možno nahradit 8 malými
ředkvičky 5 ks
hrášek cukrový 150 g
stonková nebo mladé růžičky brokolice, uvařené na skus
pistácie ¼ hrnku
vyloupané, opražené a nasekané
Na zálivku
hustý
dužina
bazalka 1,5 hrsti
estragon ¾ ČL
sušený
česnek 2 stroužky
olivový olej panenský 2 PL
+ navíc k podávání

Postup

1

Rýži propláchněte a uvařte podle návodu na obalu na skus. Slijte a dejte stranou.

2

V pánvi rozehřejte olej, přisypte cizrnu a zprudka ji opékejte za stálého míchání dozlatova. Přidejte špetku soli a směs koření a ještě chvíli opékejte, jen aby se koření rozvonělo a cizrna se v něm obalila. Odstavte a odložte.

3

Na zálivku dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.

4

Okurky, rajčata a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Fenykl nakrájejte na půlměsíčky a cukrový hrášek na proužky.

5

Polovinu zálivky rozetřete na část servírovací mísy (zbylou dejte do mističky), na druhou polovinu talíře vsypte rýži, vše zakápněte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete. Rozložte na ni nakrájenou zeleninu, posypte cizrnou, přidejte stonky brokolice a posypte pistáciemi. Znovu zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a podávejte se zbylým dresinkem a křupavou bagetou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...