Snad v žádném státě nedbají jeho obyvatelé o své zdraví (a také o tělo) tak, jako v Kalifornii, kde jsme se inpirovali. Jí a vaří se tam lokálně, zdravě, z čerstvých a nejlépe také bio surovin.
Suroviny
Postup
Rýži propláchněte a uvařte podle návodu na obalu na skus. Slijte a dejte stranou.
V pánvi rozehřejte olej, přisypte cizrnu a zprudka ji opékejte za stálého míchání dozlatova. Přidejte špetku soli a směs koření a ještě chvíli opékejte, jen aby se koření rozvonělo a cizrna se v něm obalila. Odstavte a odložte.
Na zálivku dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.
Okurky, rajčata a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Fenykl nakrájejte na půlměsíčky a cukrový hrášek na proužky.
Polovinu zálivky rozetřete na část servírovací mísy (zbylou dejte do mističky), na druhou polovinu talíře vsypte rýži, vše zakápněte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete. Rozložte na ni nakrájenou zeleninu, posypte cizrnou, přidejte stonky brokolice a posypte pistáciemi. Znovu zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a podávejte se zbylým dresinkem a křupavou bagetou.