0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sobotní salát z trhu

Sobotní salát z trhu

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3841 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 454 g
Tuky 142 g
Vláknina 85 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snad v žádném státě nedbají jeho obyvatelé o své zdraví (a také o tělo) tak, jako v Kalifornii, kde jsme se inpirovali. Jí a vaří se tam lokálně, zdravě, z čerstvých a nejlépe také bio surovin. 

Suroviny

rýže dlouhozrnná 1 hrnek
natural
olivový olej 2 PL
cizrna 400 g
z konzervy, propláchnutá, okapaná
koření 1 PL
ras el hanout – koupíte např. na www.koreni.cz
okurka 1 ks
střední
rajče 4 ks
velká, žlutá, možno nahradit 8 malými
ředkvičky 5 ks
fenykl 1 ks
hrášek cukrový 150 g
brokolice 300 g
stonková nebo mladé růžičky brokolice, uvařené na skus
pistácie ¼ hrnku
vyloupané, opražené a nasekané
Na zálivku
jogurt bílý ½ hrnku
hustý
zakysaná smetana ½ hrnek
avokádo 1 ks
dužina
bazalka 1,5 hrsti
estragon ¾ ČL
sušený
česnek 2 stroužky
olivový olej panenský 2 PL
+ navíc k podávání
citronová štáva 1 PL

Postup

1

Rýži propláchněte a uvařte podle návodu na obalu na skus. Slijte a dejte stranou.

2

V pánvi rozehřejte olej, přisypte cizrnu a zprudka ji opékejte za stálého míchání dozlatova. Přidejte špetku soli a směs koření a ještě chvíli opékejte, jen aby se koření rozvonělo a cizrna se v něm obalila. Odstavte a odložte.

3

Na zálivku dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte dohladka. Osolte a opepřete.

4

Okurky, rajčata a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Fenykl nakrájejte na půlměsíčky a cukrový hrášek na proužky.

5

Polovinu zálivky rozetřete na část servírovací mísy (zbylou dejte do mističky), na druhou polovinu talíře vsypte rýži, vše zakápněte olivovým olejem, podle chuti osolte a opepřete. Rozložte na ni nakrájenou zeleninu, posypte cizrnou, přidejte stonky brokolice a posypte pistáciemi. Znovu zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a podávejte se zbylým dresinkem a křupavou bagetou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč