
Krambl s jahodami a nektarinkami
Snadný na přípravu, božský na chuť... A skoro bez těsta!
Vydání: 2015/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 750g nektarinek, omytých
- 500g jahod, omytých
- 3–4 lžíce krupicového cukru
- 60ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce škrobu
- vyškrábnutá dřeň z 1 vanilkového lusku
- 2 lžíce brandy
- 100g hrubé mouky
- 100g másla
- 50g krupicového cukru
- 100g marcipánu
- 1 lžička kypřicího prášku
NA DROBENKU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200°C. Nektarinky vypeckujte a nakrájejte na kostky, jahody překrojte napůl, větší na čtvrtky. Ovoce dejte do mísy a promíchejte s cukrem, smetanou, škrobem, vanilkou a brandy. Směs rovnoměrně rozdělte do žáruvzdorných misek.
2 Na drobenku smíchejte a promněte všechny ingredience a směsí posypte ovoce v miskách. Dejte péct do trouby na zhruba 30 minut.
CO DO ZÁKLADU A JAK DROBENKU VYLEPŠIT?
- Klasická drobenka je z mouky, másla a curku: hladká mouka udělá drobenku kompaktnější, hrubá zase křupavější. Cukr můžete použít krupicový i krystalový (bude v drobence pěkně křupat), ale i třtinový a na provonění vanilkový...
- Do drobenky můžete přidávat nejrůznější ingredience od oříšků přes mák, vločky až po marcipán či rozdrobené piškoty a kakao.
- Ingredience na drobenku jednoduše promněte mezi prsty, anebo je hoďte do robotu s noži nebo do sekáčku a promixujte.
- Pokud vám drobenka zbude, jednoduše ji vsypte do sáčku a zamrazte. Na sáček nezapomeňte napsat, že jde o drobenku, z jakých ingrediencí je a datum zamrazení.
Přidat komentář