0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová dýňová polévka s česnekem

Krémová dýňová polévka s česnekem

Hodnocení receptu
2.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 588 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 85 g
Tuky 16 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

dýně 1 ks
menší, cca 250–300 g bez semínek, na kostky cca 3x3 cm
smetana 3 PL
(čím tučnější, tím méně)
vývar 0.5 l
pepř
čerstvě mletý
sůl
česnek 2
rozdrcený
zakysaná smetana 1 PL
na dochucení porce

Postup

1

Do vývaru vložíme dýňové kostky a zvolna vařímě do změknutí dužiny (v tomto případě cca 30 min). Rozmixujeme, dosolíme, je-li třeba, přidáme česnek, pepř a ještě krátce velmi zlehka povaříme (5-10 min). Přidáme smetanu, důkladně promícháme a necháme ještě chvíli na plotně, už nevaříme.

2

Podáváme se lžící smetany (pro větší výraznost chuti může být zakysaná).

Autor: kasumi

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit