Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémová polévka se sýrem brie
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1111 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 144 g
Tuky 36 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová polévka je vždycky dobrý nápad. Pohladí, potěší a zahřeje. Dodejte jí francouzský šmrnc sýrem brie a čerstvým tymiánem. Bageta k podávání samozřejmě nesmí chybět!

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
podrcené
pórek 1 ks
na kolečka
mrkev 500 g
na tenčí kolečka
na kostičky
tymián snítky
lístky odrhnuté + pár na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar zeleninový 1 l
horký
+ pár plátků sýra na ozdobu nahoru (viz Něco navíc)
bageta
křupavá, k podávání

Postup

1

V hrnci zahřejte máslo a olej, vsypte cibuli a za občasného míchání opékejte dosklovita. Přidejte postupně česnek, pórek, mrkev a brambory, každý druh zeleniny chvíli v hrnci opékejte. Přidejte tymián, sůl, pepř a zalijte vývarem.

2

Přiklopte a vařte 15 minut nebo do změknutí zeleniny. Sýr nakrájejte na kostičky a vložte do polévky se smetanou a rozmixujte dohladka. Pokud máte málo výkonný mixér, můžete preventivně ze sýra skrojit tužší kůrku.

3

Navrch polévky vložte tenké plátky sýra, pokud chcete, aby se trochu roztékaly, dejte talíře na pár vteřin pod gril. Posypte lístky tymiánu a pepřem. Podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Sýr polévku především zjemňuje. Pokud chcete, aby se více odrazil v chuti, použijte vyzrálý
a aromatický kousek. Brie můžete nahradit i camembertem nebo jeho českou plísňovou obdobou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín