0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka z černých fazolí

Polévka z černých fazolí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka z černých fazolí

4.7 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1808 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 271 g
Tuky 46 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Touhle polévkou obohatila naše obzory Amber Locke, autorka kuchařek a milovnice pestrobarevných polévek a salátů pojatých jako výtvarné dílo.

 

Suroviny

fazole černé 200 g
suché, namočené přes noc
bobkový list 2 ks
malé
cibule 1 ks
malá, rozpůlená
česnek 2 stroužky
vcelku
chilli paprička 1 ks
sušená
vývar 600 ml
horký, zeleninový nebo drůbeží
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
Na posypání
avokádo 1 ks
na kostičky
ředkvičky 4 ks
na tenká kolečka či klínky
červená řepa 1 ks
natenko
opečená, podle chuti
zakysaná smetana 4 PL
nebo podle chuti
sýr
např. oštiepok, množství podle chuti
řeřicha
na ozdobení

1 Namočené fazole sceďte a propláchněte. Do velkého rendlíku nasypte fazole spolu s bobkovým listem, cibulí, česnekem a sušenou chilli papričkou. Zalijte čerstvou studenou vodou, aby byly fazole ponořené. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a pomalu vařte, s poodklopenou pokličkou, zhruba hodinu doměkka. Uvařené fazole sceďte, odstraňte bobkový list a podle chuti i cibuli, česnek a chilli papričku.

2 Fazole vraťte do rendlíku, zalijte je vývarem a částečně rozmixujte pomocí tyčového mixéru – některé z nich nechte v celku, aby měla polévka zajímavou strukturu. Podle chuti osolte a opepřete.

3 Před podáváním rozdělte polévku do misek a přidejte přísady na posypání, zakysanou smetanu, strouhaný sýr a ozdobte řeřichou.

NĚCO NAVÍC

Vařené fazole lze nahradit konzervovanými (na celé množství 2 konzervami po 400 g). S ochucujícími přísadami je vařte jen 10 minut, přímo ve vývaru. Pak část fazolí odeberte, zbytek polévky bez bobkového listu rozmixujte a pak do ní vraťte celé fazole.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč