Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1815 kcal
Bílkoviny 102 g
Cukr 83 g
Tuky 116 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Chcete na Štědrý večer dodržet tradiční rybí menu, ale kapr není váš favorit? Pak je pro vás krémová polévka s lososem a krevetami ta pravá volba.

Suroviny

máslo 2 PL
pórek 1 ks
nadrobno
cibule 1 ks
nadrobno
brambory 2 ks
oloupané, na kostky
mouka pšeničná hladká 2 PL
ryba 150 g
např. tolstolobik, halibut, platýz, treska, pokrájené na velikost sousta
krevety 300 g
větší, předvařené, loupané
smetana 250 ml
12%
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

1 V hrnci na másle opečte doměkka pórek a cibuli; trvá to asi pět minut. Přidejte brambory a mouku a míchejte asi dvě minuty. Zalijte 750 ml vody, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Za občasného míchání mírně vařte asi 10–15 minut, až jsou brambory téměř měkké.

2 Přidejte krevety a nakrájenou uzenou rybu bez kostí a ještě tři minuty povařte. Nakonec vmíchejte smetanu a už jen prohřejte.

NĚCO NAVÍC
Do polévky můžete místo 12% smetany dát smetanu ke šlehání, ale polévka je pak tak vydatná, že vystačí jako samostatné jídlo.

 

 

 

Další recept na rybí polévku najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

 

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit