Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1815 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 83 g
Tuky 116 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete na Štědrý večer dodržet tradiční rybí menu, ale kapr není váš favorit? Pak je pro vás krémová polévka s lososem a krevetami ta pravá volba.

Suroviny

máslo 2 PL
pórek 1 ks
nadrobno
cibule 1 ks
nadrobno
brambory 2 ks
oloupané, na kostky
mouka pšeničná hladká 2 PL
ryba 150 g
např. tolstolobik, halibut, platýz, treska, pokrájené na velikost sousta
krevety 300 g
větší, předvařené, loupané
smetana 250 ml
12%
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

1 V hrnci na másle opečte doměkka pórek a cibuli; trvá to asi pět minut. Přidejte brambory a mouku a míchejte asi dvě minuty. Zalijte 750 ml vody, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Za občasného míchání mírně vařte asi 10–15 minut, až jsou brambory téměř měkké.

2 Přidejte krevety a nakrájenou uzenou rybu bez kostí a ještě tři minuty povařte. Nakonec vmíchejte smetanu a už jen prohřejte.

NĚCO NAVÍC
Do polévky můžete místo 12% smetany dát smetanu ke šlehání, ale polévka je pak tak vydatná, že vystačí jako samostatné jídlo.

 

 

 

Další recept na rybí polévku najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

 

 

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit