Polévku můžete po vyjmutí petrželky promixovat, nás ale bavilo, že je jemná a zároveň je v ní do čeho kousnout.
Suroviny
Postup
V hrnci opečte na másle na mírném až středním ohni cibuli dosklovita, přisypte vločky a ještě asi 2 minuty opékejte za stálého míchání. Přidejte mrkev a petrželku, vlijte vývar, osolte a opepřete, přiveďte k varu a vařte do úplného změknutí vloček i zeleniny, cca 10–15 minut. Mezitím opražte přísady na posypku a připravte vše ostatní k podávání.
Až budou oves i zelenina měkké, odstraňte petrželku a podle potřeby nařeďte polévku trochou vody či dalším vývarem. Vmíchejte do ní smetanu, prohřejte, ale už nevařte. Podávejte s posypkou a uvedenými surovinami.
NĚCO NAVÍC
Na pošírovaná vejce do mírně probublávající vody v rendlíku vlijte 2 lžíce octa. Vejce vždy po jednom rozklepněte do hrnku a pak přelévejte do vody. Vařte 3–4 minuty. Vyndavejte je pomocí ploché naběračky a osušte.