Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémové kari s lilkem

3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1372 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 114 g
Tuky 77 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální příloha k tomuto jídlu je určitě rýže basmati nebo jasmínová. Pokud chcete zjemnit kari, přidejte trochu kokosového mléka.

Související recepty

Suroviny

nahrubo
zázvor (čerstvý) 4 cm
oloupaný, nasekaný
mandle plátky 5 PL
kari koření 1 PL
koriandr čerstvý 1 svazek
stonky a lístky zvlášť
olivový olej 2 PL
lilek 2 ks
malé, na větší kousky
sůl
pepř

Postup

1

V robotu zpracujte cibuli, zázvor, mandle, kari koření a koriandrové stonky na pastu; pokud je příliš tuhá, přidejte trochu vody. V rychlovarné konvici uvařte vodu.

2

V rendlíku zahřejte olej a 5 minut na něm opékejte lilky dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. V rendlíku nyní opečte cibulovou pastu – prohřívejte ji pár minut, aby cibule zesklovatěla. Pak do hrnce vraťte lilek, přidejte jogurt a 400 ml vody z rychlovarné konvice. Zamíchejte a 10–15 minut zvolna vařte, aby lilek změkl. Dosolte a opepřete. Podávejte s rýží basmati, posypané koriandrem a opraženými mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín