Ideální příloha k tomuto jídlu je určitě rýže basmati nebo jasmínová. Pokud chcete zjemnit kari, přidejte trochu kokosového mléka.
Suroviny
cibule
2
ks
nahrubo
zázvor (čerstvý)
4
cm
oloupaný, nasekaný
mandle plátky
5
PL
kari koření
1
PL
koriandr čerstvý
1
svazek
stonky a lístky zvlášť
olivový olej
2
PL
lilek
2
ks
malé, na větší kousky
jogurt bílý
200
ml
sůl
pepř
Postup
1
V robotu zpracujte cibuli, zázvor, mandle, kari koření a koriandrové stonky na pastu; pokud je příliš tuhá, přidejte trochu vody. V rychlovarné konvici uvařte vodu.
2
V rendlíku zahřejte olej a 5 minut na něm opékejte lilky dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. V rendlíku nyní opečte cibulovou pastu – prohřívejte ji pár minut, aby cibule zesklovatěla. Pak do hrnce vraťte lilek, přidejte jogurt a 400 ml vody z rychlovarné konvice. Zamíchejte a 10–15 minut zvolna vařte, aby lilek změkl. Dosolte a opepřete. Podávejte s rýží basmati, posypané koriandrem a opraženými mandlemi.