Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hančin slaný chlebíček s kari pastou a kuřetem

Hančin slaný chlebíček s kari pastou a kuřetem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut na cca 6 chlebíšků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2669 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 197 g
Tuky 145 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jedno z nejpraktičtějších a nejchutnějších občerstvení, jaké známe. Chlebíčky totiž můžete obměňovat podle chuti a zkoušet nové a nové kombinace přísad. Recept nám prozradila Hanka Michopulu.

Suroviny

lze nahradit krůtími (cca 300 g)
vejce 4 ks
olivový olej 100 ml
125 g
bílý jogurt
třtinový cukr 1 ČL
sůl ½ ČL
pepř
čerstvě mletý

Postup

1
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí prsíčka dejte na pařák do přiklopeného hrnce a vařte v páře 20 minut. Poté vyndejte a nakrájejte na menší kousky.

2 Nejdřív smíchejte všechny mokré suroviny: v míse prošlehejte metličkou vejce, přidejte jogurt, olivový olej, kari pastu, kuře, a dobře promíchejte. Osolte, oslaďte a opepřete. Nakonec přisypte prosátou mouku a vařečkou zpracujte dohromady.

3 Těsto přemístěte do formy na biskupský chlebíček s nepřilnavým povrchem anebo do formy, kterou jste předtím vymazali olejem a vysypali moukou (my jsme použili formičky na minichlebíčky; sáhnout můžete i po formě na muffiny) a dejte péct na 50 minut, dokud není chlebíček zlatavý a zkušební špejle zapíchnutá do středu těsta nevyjde zcela suchá. Po vytažení z trouby nechte nejprve chladnout 10 minut ve formě, pak teprve vyklopte na mřížku.

HANČINY TIPY:
Kombinaci kari-kuře můžete libovolně měnit za: pesto-sušená rajčata-feta nebo oříšky-kozí sýr-cuketa nebo třeba kopr-losos. Já nejradši napeču více druhů, které pak hosti bodují a srovnávají. Ovšem chlebíček s trochu pálivým kari se rozhodně nejlépe zapíjí!

Komentáře

30.07.2020 12:54

Nenadchne ani neurazí. Dělala jsem varianty kari - kuřecí maso a sušená rajčata - bylinky - balkánský sýr. Těsto je tuhé, chuť dodávají výrazné přísady. Chtělo by to možná kynuté těsto

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč