0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hančin slaný chlebíček s kari pastou a kuřetem

Hančin slaný chlebíček s kari pastou a kuřetem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut na cca 6 chlebíšků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2669 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 197 g
Tuky 145 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jedno z nejpraktičtějších a nejchutnějších občerstvení, jaké známe. Chlebíčky totiž můžete obměňovat podle chuti a zkoušet nové a nové kombinace přísad. Recept nám prozradila Hanka Michopulu.

Suroviny

lze nahradit krůtími (cca 300 g)
vejce 4 ks
olivový olej 100 ml
125 g
bílý jogurt
kari pasta zelená 1 PL
třtinový cukr 1 ČL
sůl ½ ČL
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná polohrubá 250 ml
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí prsíčka dejte na pařák do přiklopeného hrnce a vařte v páře 20 minut. Poté vyndejte a nakrájejte na menší kousky.

2 Nejdřív smíchejte všechny mokré suroviny: v míse prošlehejte metličkou vejce, přidejte jogurt, olivový olej, kari pastu, kuře, a dobře promíchejte. Osolte, oslaďte a opepřete. Nakonec přisypte prosátou mouku a vařečkou zpracujte dohromady.

3 Těsto přemístěte do formy na biskupský chlebíček s nepřilnavým povrchem anebo do formy, kterou jste předtím vymazali olejem a vysypali moukou (my jsme použili formičky na minichlebíčky; sáhnout můžete i po formě na muffiny) a dejte péct na 50 minut, dokud není chlebíček zlatavý a zkušební špejle zapíchnutá do středu těsta nevyjde zcela suchá. Po vytažení z trouby nechte nejprve chladnout 10 minut ve formě, pak teprve vyklopte na mřížku.

HANČINY TIPY:
Kombinaci kari-kuře můžete libovolně měnit za: pesto-sušená rajčata-feta nebo oříšky-kozí sýr-cuketa nebo třeba kopr-losos. Já nejradši napeču více druhů, které pak hosti bodují a srovnávají. Ovšem chlebíček s trochu pálivým kari se rozhodně nejlépe zapíjí!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

Anonym

Nenadchne ani neurazí. Dělala jsem varianty kari - kuřecí maso a sušená rajčata - bylinky - balkánský sýr. Těsto je tuhé, chuť dodávají výrazné přísady. Chtělo by to možná kynuté těsto

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč