0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevety s pomelem

Krevety s pomelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevety s pomelem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 42860 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 9046 g
Tuky 27 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud vám doma zbývá pomelo a podávané samo o sobě již nudí, šup s ním do salátu. Je důležité, aby byl plod šťavnatý, jinak je půl kouzla pryč. V případě nouze můžete nahradit pomelo grapefruitem.

Suroviny

okurka ½ ks
šalotka 1 ks
krupicový cukr 1,5 PL
+ 1 lžička navíc
limetová šťáva 2 PL
rybí omáčka 2 PL
+ 2 lžičky navíc
chilli paprička ½ ks
bez semínek, nakrájená nadrobno
sójová omáčka 2 ČL
nebo jiný rostlinný olej
krevety 450 g
syrové loupané, mohou být i rozmražené
máta 1 hrst
koriandr čerstvý 1 hrst
pražené nasucho, drcené, bez soli
cibule smažená 2 PL

Postup

1

Pomelo oloupejte a ořezejte spodní bílou část slupky. Pak nožem vyřežte z pomela segmenty nebo tenkou slupičku oloupejte rukama a rozdělte na sousta. Okurku nakrájejte na kolečka a následně čtvrtky, šalotku na jemná kolečka.

2

Na zálivku dejte do misky 1,5 lžíce cukru, 2 lžíce limetové šťávy, 2 lžíce rybí omáčky a nasekanou chilli papričku a míchejte, až se cukr rozpustí. Dejte stranou. V další misce smíchejte zbylou lžičku cukru a 2 lžičky rybí omáčky se sójovou omáčkou.

3

Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj krevety. Opékejte cca 1 minutu, pak obraťte a opékejte další minutu, až krevety začnou růžovět. Zalijte omáčkou z cukru, rybí a sójové omáčky a nechte chvilku společně povařit. Pak odstavte.

4

Smíchejte kousky pomela, okurku a šalotku a pokapejte zálivkou. Přisypte nasekané lístky máty a lístky koriandru, přidejte ochucené krevety. Posypte oříšky a cibulkou a ihned jezte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč