Poke bowl s krevetami

Poke bowl s krevetami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 473 kcal
Bílkoviny 30 g
Cukr 67 g
Tuky 10 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestré a chutné!

Suroviny

rýže 50 g
možno nahradit hnědou / jasmínovou, váha před uvařením
rýžový ocet 1.5 ČL
Na zelí
zelí červené 50 g
kousek, na nudličky
rýžový ocet
pár kapek
krupicový cukr 1 špetka
Na krevety
jarní cibulka 2 ks
zelené části, nadrobno
sójová omáčka 1 PL
nejlépe tamari
1 ČL
mirin
sezamový olej 1 ČL
(z praženého sezamu)
1 ČL
sezamové semínko bílé
zázvor (čerstvý) 0.5 ČL
najemno strouhaný
Dále potřebujeme
pepř
čerstvě mletý (nemusí být)
krevety 100 g
vařené, větší, loupané, ponechané v celku / nakrájené na cca 3 cm kousky, či podélně rozpůlené
rajčata cherry 1 hrst
na kolečka / rozpůlená, na dokončení
ananas 70 g
čerstvý, kousek, očištěný, čerstvý, na kostky, na dokončení

1 Připravte rýži a zelí. Uvařte rýži podle návodu na obalu. Mezitím promíchejte zelí s pár kapkami rýžového octa a špetičkou cukru. Odložte.

2 Připravte krevety. V misce vidličkou prošlehejte zelené od jarních cibulek, sójovou omáčku, mirin, olej, bílý sezam, zázvor a pepř podle chuti. Do malé mističky odložte cca 2 lžičky omáčky. Do misky, v níž jste směs míchali, dejte krevety a jemně je v ní obraťte.

3 Do uvařené rýže vmíchejte rýžový ocet, dejte ji do misky a úhledně na ni naaranžujte zelí, rajčátka, ananas, okurku, krevety, výhonky a koriandr. Pokapejte odloženou omáčkou a posypte opraženým sezamem. Dobrou chuť!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit