Z dostupných surovin. Chytré speciality. Skoro bez práce!
Suroviny
kuřecí křídla
16
ks
velká
sójová omáčka
120
ml
málo slaná
hnědý cukr
140
g
vinný ocet bílý
5
PL
okurka
½
ks
dlouhé, tenké plátky
1 Rozpalte troubu na 220/200 °C. V pekáči smíchejte křídla se sójovkou, 125 g cukru, 2 lžícemi octa a s drceným černým pepřem. Pečte čtyřicet padesát minut, občas obraťte.
2 Mezitím minutu povařte zbývající cukr a ocet, aby se cukr rozpustil. Nechte zchladnout a smíchejte s okurkou. Pečená křídla a okurku jezte s rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čínské menu: 15 receptů pro vyznavače čínské kuchyně(15 receptů)
Komentáře
Anonym
14.09.2007 08:46
Apetit 3/07