Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křidélka po čínsku & okurka

Křidélka po čínsku & okurka

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3887 kcal
Bílkoviny 314 g
Sacharidy 148 g
Tuky 224 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z dostupných surovin. Chytré speciality. Skoro bez práce!

Související recepty

Suroviny

velká
sójová omáčka 120 ml
málo slaná
hnědý cukr 140 g
vinný ocet bílý 5 PL
okurka ½ ks
dlouhé, tenké plátky

Postup

1

Rozpalte troubu na 220/200 °C. V pekáči smíchejte křídla se sójovkou, 125 g cukru, 2 lžícemi octa a s drceným černým pepřem. Pečte čtyřicet padesát minut, občas obraťte.

2

Mezitím minutu povařte zbývající cukr a ocet, aby se cukr rozpustil. Nechte zchladnout a smíchejte s okurkou. Pečená křídla a okurku jezte s rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

14.09.2007 08:46
Recept se nachází v č.3/07, str.24

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...