Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 32
Do 30 minut Velmi snadné na 4 skleničky po 200ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5541 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 905 g
Tuky 218 g
Vláknina 308 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zrychlená verze nakládané zeleniny vám sice v lednici vydrží pár týdnů, ale to nevadí, protože si ji budete dávat na každý obložený chleba, takže zmizí během několika dnů.

Suroviny

řepa 4 ks
žlutá řepa, střední velikosti, tence nakrájená na mandolíně, lze nahradit žlutou mrkví
vodnice 4 ks
tence nakrájená na mandolíně
malá, tence nakrájená na mandolíně
ředkvičky 12 ks
tence nakrájené na mandolíně
baby fenykl 4 ks
lze nahradit 2 menšími běžnými fenykly, tence podélně nakrájené na mandolíně
mrkev 4 ks
velké, tence podélně nakrájené na mandolíně
sůl mořská 2 ČL
vinný ocet bílý 1,4 l
pepř celý 8 ČL

Postup

1

V míse důkladně smíchejte zeleninu se solí. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 30 minut odpočívat.

2

Mezitím v hrnci zahřívejte ocet, cukr a koření, až se cukr rozpustí – asi 2–3 minuty. Vypněte a nechte vystydnout, pak dejte vychladit do lednice.

3

Zeleninu sceďte a propláchněte ji studenou vodou. Smíchejte s lákem a chlaďte 2 hodiny, než ochutnáte. V chladničce vydrží 3 týdny.

S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte s italskou bagetou, remuládou a masovými kuličkami: Na remuládu smíchejte majonézu, pažitku a dijonskou hořčici. Kuličky tvarujte z 300 g mletého hovězího, 2 rozmixovaných plátků toustového chleba, 1 nasekané cibule, worcesterské omáčky, 1 žloutku, soli a pepře. Kuličky opečte na oleji. Bagetu potřete remuládou a plňte kuličkami a okapanou kyselou zeleninou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín