0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavá kyselá zelenina

Křupavá kyselá zelenina

4.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné na 4 skleničky po 200ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5541 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 905 g
Tuky 218 g
Vláknina 308 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zrychlená verze nakládané zeleniny vám sice v lednici vydrží pár týdnů, ale to nevadí, protože si ji budete dávat na každý obložený chleba, takže zmizí během několika dnů.

Suroviny

řepa 4 ks
žlutá řepa, střední velikosti, tence nakrájená na mandolíně, lze nahradit žlutou mrkví
vodnice 4 ks
tence nakrájená na mandolíně
malá, tence nakrájená na mandolíně
ředkvičky 12 ks
tence nakrájené na mandolíně
baby fenykl 4 ks
lze nahradit 2 menšími běžnými fenykly, tence podélně nakrájené na mandolíně
mrkev 4 ks
velké, tence podélně nakrájené na mandolíně
sůl mořská 2 ČL
vinný ocet bílý 1,4 l
krupicový cukr 240 g
pepř celý 8 ČL
hřebíček 8 ks

Postup

1

V míse důkladně smíchejte zeleninu se solí. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 30 minut odpočívat.

2

Mezitím v hrnci zahřívejte ocet, cukr a koření, až se cukr rozpustí – asi 2–3 minuty. Vypněte a nechte vystydnout, pak dejte vychladit do lednice.

3

Zeleninu sceďte a propláchněte ji studenou vodou. Smíchejte s lákem a chlaďte 2 hodiny, než ochutnáte. V chladničce vydrží 3 týdny.

S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte s italskou bagetou, remuládou a masovými kuličkami: Na remuládu smíchejte majonézu, pažitku a dijonskou hořčici. Kuličky tvarujte z 300 g mletého hovězího, 2 rozmixovaných plátků toustového chleba, 1 nasekané cibule, worcesterské omáčky, 1 žloutku, soli a pepře. Kuličky opečte na oleji. Bagetu potřete remuládou a plňte kuličkami a okapanou kyselou zeleninou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč