0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavá kyselá zelenina

Křupavá kyselá zelenina

2.9 / 5. Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné na 4 skleničky po 200ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5541 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 905 g
Tuky 218 g
Vláknina 308 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zrychlená verze nakládané zeleniny vám sice v lednici vydrží pár týdnů, ale to nevadí, protože si ji budete dávat na každý obložený chleba, takže zmizí během několika dnů.

Suroviny

řepa 4 ks
žlutá řepa, střední velikosti, tence nakrájená na mandolíně, lze nahradit žlutou mrkví
vodnice 4 ks
tence nakrájená na mandolíně
cuketa 3 ks
malá, tence nakrájená na mandolíně
ředkvičky 12 ks
tence nakrájené na mandolíně
baby fenykl 4 ks
lze nahradit 2 menšími běžnými fenykly, tence podélně nakrájené na mandolíně
mrkev 4 ks
velké, tence podélně nakrájené na mandolíně
sůl mořská 2 ČL
vinný ocet bílý 1.4 l
krupicový cukr 240 g
pepř celý 8 ČL
hřebíček 8 ks

1 V míse důkladně smíchejte zeleninu se solí. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 30 minut odpočívat.

2 Mezitím v hrnci zahřívejte ocet, cukr a koření, až se cukr rozpustí – asi 2–3 minuty. Vypněte a nechte vystydnout, pak dejte vychladit do lednice.

3 Zeleninu sceďte a propláchněte ji studenou vodou. Smíchejte s lákem a chlaďte 2 hodiny, než ochutnáte. V chladničce vydrží 3 týdny.

S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte s italskou bagetou, remuládou a masovými kuličkami: Na remuládu smíchejte majonézu, pažitku a dijonskou hořčici. Kuličky tvarujte z 300 g mletého hovězího, 2 rozmixovaných plátků toustového chleba, 1 nasekané cibule, worcesterské omáčky, 1 žloutku, soli a pepře. Kuličky opečte na oleji. Bagetu potřete remuládou a plňte kuličkami a okapanou kyselou zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit