Křupavá kyselá zelenina

Křupavá kyselá zelenina

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (3)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5361 kcal
Bílkoviny 75 g
Cukr 865 g
Tuky 142 g
Vláknina 296 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Zrychlená verze nakládané zeleniny vám sice v lednici vydrží pár týdnů, ale to nevadí, protože si ji budete dávat na každý obložený chleba, takže zmizí během několika dnů.

Suroviny

4 ks
žlutá řepa lze nahradit žlutou mrkví, střední, tence nakrájené na mandolíně
4 ks
bílá vodnice tence nakrájená na mandolíně
cuketa 3 ks
malá, tence nakrájená na mandolíně
ředkvičky 12 ks
tence nakrájené na mandolíně
baby fenykl 4 ks
lze nahradit 2 menšími běžnými fenykly, tence podélně nakrájené na mandolíně
mrkev 4 ks
velké, tence podélně nakrájené na mandolíně
sůl mořská 2 ČL
vinný ocet bílý 1.4 l
krupicový cukr 240 g
pepř mletý 8 ČL
celý
hřebíček 8 ks
1 V míse důkladně smíchejte zeleninu se solí. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 30 minut odpočívat.

2 Mezitím v hrnci zahřívejte ocet, cukr a koření, až se cukr rozpustí – asi 2–3 minuty. Vypněte a nechte vystydnout, pak dejte vychladit do lednice.

3 Zeleninu sceďte a propláchněte ji studenou vodou. Smíchejte s lákem a chlaďte 2 hodiny, než ochutnáte. V chladničce vydrží 3 týdny.

S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte s italskou bagetou, remuládou a masovými kuličkami: Na remuládu smíchejte majonézu, pažitku a dijonskou hořčici. Kuličky tvarujte z 300 g mletého hovězího, 2 rozmixovaných plátků toustového chleba, 1 nasekané cibule, worcesterské omáčky, 1 žloutku, soli a pepře. Kuličky opečte na oleji. Bagetu potřete remuládou a plňte kuličkami a okapanou kyselou zeleninou..

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit